SLOVAN Bratislava vs. HC ´05 Banská Bystrica

HC SLOVAN Bratislava
1 2
HC ‘05 Banská Bystrica
Nedeľa 11.12.2022, 18:00 25. kolo Arena Ondreja Nepelu

Nevydarený domáci zápas s Banskou Bystricou

HC SLOVAN Bratislava – HC '05 Banská Bystrica 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly: 59. Harris (Pecararo, Sersen) – 18. Kontos (Gašpar, Pavlin), 56. Bíreš (Gašpar, Jendek). Rozhodovali: Žák, Hronský – Hercog, Frimmel, vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3704 divákov.

HC SLOVAN: Hlavaj – MacKenzie, Golian, Valach, Maier, Gachulinec, Sersen, Beňo – Pecararo, Harris, Takáč – Fominych, Rapuzzi, Haščák – Petriska, Kytnár, Lukošík – Kukumberg, Lipiansky, M. Matoušek
Banská Bystrica: Sedláček – Pavlin, Bačik, Björkung, Kojo, Holenda, Ďatelinka, Frídel – Výhonský, Tamáši, Urbánek – Troock, Kontos, Jendek – Gašpar, Bíreš, Sukeľ – Kabáč, Gabor, Bača

V prvej tretine sa hral vyrovnaný hokej. Sľubné šance mali najmä hráči HC SLOVAN, no v zahadzovaní šancí sa predbiehali všetci útočníci elitnej formácie. Lekciu z efektivity dali hostia Slovanu v 18. minúte. Prienikovú prihrávku dostal Kontos, ktorý aj s prispením teču na dvakrát prekonal Samuela Hlavaja.

V ďalšej časti hry sa Slovan snažil vyrovnať, narážal však na dobre organizovanú obranu súpera, podporenú gólmanom Jakubom Sedláčkom. Vyrovnať mohol Fominykh po spolupráci s Kytnárom, na puk však už nedočiahol.

Tretia tretina pokračovala v aktivite Slovana, tlaku však chýbala myšlienka i častejšia streľba. Z tlaku prišla presilová hra hostí, ktorú presnou strelou využil Bíreš.  Hráči Slovana napokon skorigovali na 1:2, keď sa v hre bez brankára presadil Brant Harris, no vyrovnať sa domácim už nepodarilo.

Hostia tak zvíťazili v štvrtom zápase za sebou a v tabuľke im patrí 8. miesto. Slovan po prehre klesol na druhú priečku so stratou troch bodov na Zvolen, no má zápas k dobru.

Fotogaléria