Zvolen s piatou domácou prehrou v rade

HIGHLIGHT: Zvolen - Slovan 1:3

Hokej - Slovnaft extraliga 2010/2011 - 40. kolo základnej časti:

HKm Zvolen - HC Slovan Bratislava 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Góly: 7. Michal Chovan (tr. strieľanie) - 8. L. Hudáček, 36. D. Skokan (L. Hudáček, Cartelli), 55. Kapuš (Róbert Huna)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: V. Škoda na 10 min za nešp.správanie - Štajnoch na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Gajan, T. Orolin, 2420 divákov

Zostavy:
Zvolen: Kristín - L. Čierny, Hranáč, Vosátko, Ďaloga, J. Valach, Juraško - P. Barinka, P. Pucher, Michal Chovan - V. Baláž, M. Trochta, L. Jurík - V. Škoda, Kovář, Záhorovský (od 41. min Zuzin) - Leskovjanský, Marek Haščák, Otčenáš
Slovan: Pavol Rybár - Jackman, Bohunický, Cartelli, Hájek, J. Kováčik, Štajnoch, Jendek - M. Bakoš, Bulík, Hujsa - D. Skokan, L. Hudáček, D. Buc - Róbert Huna, Kapuš, Richard Huna - J. Cíger, M. Sloboda, Kalináč

Prvá tretina bola v jasnej réžii Zvolena, v nej totiž bol strelecky aktívnejší ako Slovan (19:5). Skóre mohol otvoriť už v 40. sekunde Barinka, ktorý sa dostal pred Rybára z pravej strany, ale neprekonal ho. Až v 7. min si mohli diváci zakričať gól, keď Bohunický fauloval v úniku Michala Chovana a ten nariadené trestné strieľanie premenil - 1:0. Za jeho gól išlo desať eur UNICEF-u a desať vyžrebovanému divákovi. Vo Zvolene budú totiž nadeľovať peniaze za každý strelený gól v domácom prostredí. "Bryndziari" sa však dlho z gólu netešili, pretože presne o minútu trestal chybu L. Čierneho Hudáček, ktorý prešiel po ľavej strane a presne vystrelil - 1:1. Brankár Pavol Rybár bol veľkou oporou hostí, peknými zákrokmi sa prezentoval najmä v 12. a 13. min po strelách Kovářa a Vosátka.

Druhá tretina bola z iného partesu. Viac šancí mali hostia. Do vedenia mohli ísť v 26. min, keď Hujsa našiel Jackmana pred odkrytou bránkou, ale obranca Slovana sa nepresadil aj pre nie celkom vydarenú prihrávku. Odplácať však mohol na opačnej strane Záhorovský, ak by po aktivite celého útoku trafil poloprázdnu bránku hostí. V 29. min zvonila žŕdka domácej bránky po strele Hudáčka z ľavej strany. Slovanistov nakopla aj prvá presilovka v polovici zápasu, z tlaku neskórovali Jackman, Skokan a Hujsa. Hosťom to vyšlo až v druhej presilovej hre v 36. min. Po strele Hudáčka z pravého kruhu sa dostal k vyrazenému puku Skokan a pred Kristínom nezaváhal - 1:2.

V tretej tretine sa domáci snažili o vyrovnanie. Dobré príležitosti mali Michal Chovan a Baláž, no hru začali kúskovať zbytočné šarvátky, čo viac vyhovovalo bratislavskému tímu. Hostia sa napokon presadili v 55. min. Róbert Huna poslal prihrávku z pravej strany na ľavú voľnému Kapušovi, ktorý stanovil konečný výsledok na 3:1 v prospech Slovana.


Ernest Bokroš (tréner Zvolena): "Keď prehrávame, nemôžeme byť spokojní. Snahu hráčom nemôžem uprieť, keď vystrelíme na brankára štyridsaťkrát a nedáme ani jeden gól, teda dáme ho iba z trestného strieľania, to je veľmi málo od našich útočníkov. Nepremeníme tie najvyloženejšie šance, trikrát sme nedali gól do prázdnej bránky a k tomu sme nevyužili ani dva čisté nájazdy. Útočníci zlyhávajú, a to sa odrazí na chybe v defenzíve. Najväčší problém máme v útočníkoch, ktorí nedokážu premeniť vyložené šance. Ak ich premeníme, body zbierame."

Zdeno Cíger (tréner HC Slovan Bratislava): "Spokojný som s výkonom aj s výsledkom. Som rád, že chlapci odčinili posledný domáci zápas s Nitrou a pristúpili k duelu vo Zvolene zodpovedne. Hrali veľmi disciplinovane, podali kolektívny výkon a šance sa chytili najmä mladí hráči. Ukázali, ako sa bojuje o "fleky" a bolo ich na ľade vidieť. Musíme však ešte zlepšiť efektivitu v dôležitých gólových situáciách."


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar