Zaujímavosti o O2 aréne, kde odohráme zápas proti Berlínu

Berlín sa môže pýšiť halou svetovej úrovne

Hokejisti Slovana Bratislava dnes vykorčuľujú na ľad berlínskej O2 Arény. My vám v skratke zhrnieme to najzaujímavejšie o tomto modernom hokejovom stánku.

Všetko sa začalo 22. marca roku 2002, kedy sa našlo vhodné miesto na tak významnú a veľkú stavbu a zároveň sa vyriešli aj všetky veci ohľadom daného miesta. Nakoľko sa na mieste stavby nachádzali nejaké objekty, v roku 2004 ich dali zbúrať. Úvodny symbolický základny kameň položili v septembri roku 2006. Prvý ľad vytvorili ani nie 2 roky po uložení základného kameňa, v júli 2008. Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo 10. septembra 2008.

Aréna je multifunkčná, v rámci jednotlivých akcii sa do nej zmestí naraz až 17 000 ľudí.  V aréne sa nachádza približne 400 miest na odloženie bicykla, ktorý si však môžete priamo v hale aj zapožičať.

Hala je dlhá 160 metrov a vysoká 35 metrov. Zaberá celkovú plochu 60 000 metrov štvorcových, pričom samotné sedenie zaberá rovno pätinu. V aréne sa nachádza 8 eskalátorov a 8 výťahov. Hracia plocha má rozmey 60 x 30 metrov.

V aréne sa okrem hokeja hrá aj basketbal, či hádzaná, samozrejmosťou sú koncerty. Domácimi tímami v 02 World sú Eisbären Berlin a basketbalový klub Alba Berlín.

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar