Základom výhry úžasná prvá tretina!

Hokejisti Slovana odohrali proti Dinamu Riga prvú tretinu vo veľkom štýle, strelili štyri góly a položili tak základ celkovej výhry v pomere 5:1.

HC SLOVAN Bratislava - Dinamo Riga 5:1 (4:0, 0:1, 1:0) 

Góly: 4. Jeglič (Tičar, L. Hudáček), 4. Vondrka (Murley, L. Nagy), 16. Vondrka (Murley), 18. Murley (L. Nagy), 56. L. Hudáček (Tičar, Jeglič) - 40. Videll (Darziňš, M. Redlihs) Vylúčení: 7:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Komarov, Safiullov - Parfionov, Sysujev (všetci Rus.), 8611 divákovZostavy:
HC SLOVAN: Janus - Sersen, Baranka, Sigalet, Štajnoch, Starosta, J. Brejčák - L. Nagy, Murley, Vondrka - Netík, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, L. Hudáček - Ölvecký, A. Šťastný, Lunter 
Riga: Sedláček (21. Masalskis) - K. Redlihs, Cibulskis, Genoway, Pujacs, Jurčina, Sotnieks, od 30. min Augstkalns - M. Redlihs, Videll, Darziňš - Skvorcovs, Sčastlivyj, Marcel Hossa - Indrašis, Bičevskis, Meija - Cipulis, Upitis, Bukarts  Slovan v stredu absolvoval jednu zo svojich najlepší tretín v KHL. Začal ju úspešnou hrou v oslabení pri vylúčení Starostu a potom zverenci trénera Petriho Matikainena odštartovali gólový uragán. Začal ho v 4. min Jeglič po ukážkovej spolupráci s krajanom Tičarom a L. Hudáčkom, keď puk poslal do odkrytej bránky súpera. Už o osem sekúnd neskôr pridal druhý presný zásah Vondrka, ktorý našiel medzeru medzi gólmanom Sedláčkom a konštrukciou jeho bránky - 2:0. Ten istý hráč v 16. min poslal v presilovke do bránky odrazenú strelu Murleya, ktorý v 19. min v oslabení zakončil gólom brejk s L. Nagyom. Do druhej časti vstúpili Rižania v bránke s Masalskisom, ktorý počas dvadsiatich minút čelil len piatim strelám domácich. Gólman Slovana Janus sa na nedostatok práce nemohol sťažovať, no úspešne čelil strelám hostí. Prekonal ho až v 40. min Švéd Videll jednoduchou strelou z ľavého kruhu. V treťom dejstve sa domáci najskôr úspešne ubránili trom presilovkám súpera vrátane šestnásťsekundovej výhody o dvoch korčuliarov. Skorigovať sa viackrát neúspešne snažil hosťujúci útočník Marcel Hossa. Definitívnu podobu výsledku dal v 56. min L. Hudáček, ktorý zakončil akciu Tičara s Jegličom. 
 
Petri Matikainen: "Vedeli sme, že Dinamo odohralo dobrý zápas v Helsinkách. Zodpovedne sme sa pripravili na dnešný súboj. Začali sme stretnutie v dobrom tempe, boli sme efektívni, dokázali sme si presne prihrať. Som spokojný s prvou tretinou, druhá už bola úplne iná. Je pre nás veľkým poučením, zahrali sme ju veľmi zle. Boli sme pasívni, čakali sme na súpera a dostali sme gól v posledných sekundách tretiny, ktorý mohol ešte niečo riešiť. V tretej časti hry sme nastúpili dobre sústredení, ak sme mali puk na hokejkách, dobre sme s ním pracovali. Asi bolo dobré, že sme hrali tie tri oslabenia, lebo nás vrátili späť do zápasu. Som veľmi spokojný s víťazstvom, bol to pekný hokejový večer. Čaká na nás ešte veľa práce, musíme byť trpezliví." 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar