Výborný Slovan s víťazstvom v Nitre!

Z Nitry vezie Slovan po výhre 4:1 všetky body.

HK Nitra - HC Slovan Bratislava 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Góly: 43. Žitný - 13. Kytnár (Maier), 24. Gašpar (O\'Donnell, Štajnoch), 26. Urbánek (Ališauskas), 58. Buček (O"Donnell) Rozhodovali: Stano, Snášel - Durmis, Šoltés, vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Petráš (Slovan) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.
Nitra: Cowley (26. Nagy) - Pupák, Cardwell, Švarný, Bodák, Vitáloš, Zech, Knižka - Tvrdoň, Slovák, Hrnka - Kollár, Šťastný, Lantoši - Fominych, Holešinský, Žitný - Minárik, Šiška, Múčka - A. Sýkora
HC SLOVAN: Parks - Sersen, Ališauskas, Meszároš, Štajnoch, Maier, J. Valach, Bačík, Beňo - Buček, Bortňák, Rapáč - Gašpar, Urbánek, O"Donnell - Šišovský, Kytnár, Studenič - Kundrik, S. Petráš, LepskiiV úvodnej tretine boli smerom dopredu aktívnejší domáci. Zoči-voči zlyhali pred Parksom v tutovkách Slovák aj Kollár a Nitrania následne pykali. V 13. minúte sa z ojedinelej šance presadil dôrazný Kytnár a Slovan vyhrával 1:0. Nitranov nevyužité šance zrazili dole a od úvodu prostrednej časti hry zaostávali za súperom vo všetkých činnostiach. Naopak, "belasí" boli v hernej pohode, ktorú pretavili do dvoch gólov.V 24. minúte využil zaváhanie nitrianskej defenzívy Gašpar. Na rozdiel troch gólov zvýšil bekhendom Urbánek a do brány Nitry sa postavil Nagy. Ten si poradil s viacerými dobrými pokusmi slovanistov a udržal pred záverečnou dvadsaťminútovkou aspoň malú šancu pre Nitru.

Dôležitou vzpruhou pre Nitru bol rýchly kontaktný gól z hokejky Žitného. Domáci ožili a Slovan sa čoraz viac sústredil prevažne na bránenie výsledku. V tom hosťom pomáhal spoľahlivo chytajúci Parks. "Corgoni" skúsili aj powerplay, ale následne už sa nedokázali dostať do útočného pásma a Slovan gólom Bučeka uzavrel stav na konečných 4:1 z pohľadu hostí.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar