V úvodnom kole výhra nad Košicami

V prvom kole Tipsport Ligy zdolal Slovan Košice 2:1

HC Košice - HC SLOVAN Bratislava 1:2 (0:1,0:1,1:0)56. Chovan (Slovák) - 11. Štajnoch (Meszároš, Abdul), 30. Bondra (Petráš, Urbánek)Rozhodovali: Staňo, Snášel - Gegáň, Stanzel,8340 divákov.HC Košice: Košarišťan - Slovák, Koch, Čížek, Repe, Růžička, Zeleňák, Bučko - Majdan, Chovan, Haščák - Klhůfek, Skokan, Bezúch - Rapáč, Bortňák, Belluš - Milý, Suja, JokeľHC Slovan Bratislava: Habal - Bačík, Sersen, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Podlipnik, Hudec - Vandas, Zigo, Abdul - Puliš, Kytnár, Sloboda - Miklík, Kukumberg, Matoušek - Petráš, Urbánek, BondraZaplnená Steel aréna sledovala od začiatku rýchly hokej s vysokým nasadením a množstvom osobných súbojov. Úvodné minúty patrili herne domácim, tí však nevyužili svoju prvú presilovku a iniciatívu postupne prevzali hráči Slovana. Vylúčenie Rapáča potrestal v 11. minúte Štajnoch, ktorý sa stal prvým ligovým strelcom v sezóne. Košičania sa v prvej tretine ťažko dostávali cez prehustené stredné pásmo a Habala ohrozovali najmä strelami z väčšej vzdialenosti, ktoré bez problémov kryl.
Druhá časť bola najmä o snahe domácich o vyrovnanie. Naši hráči sa prezentovali rýchlym korčuľovaním a Košičanom naďalej nedávali veľa priestoru. V 30. minúte Petráš vybojoval puk pri mantineli, obrana "oceliarov" mu venovala priveľa pozornosti a medzi kruhmi upravil osamotený Bondra na 0:2. Domáci mali v druhej časti viacero presiloviek, no neskórovali ani v 35. minúte, keď mali 84-sekundovú početnú výhodu o dvoch hráčov. Nielen v nej nás viackrát podržal brankár Habal.
O vylúčenia nebola núdza ani v tretej časti, naďalej však dominovali defenzívy. V 48. minúte boli domáci blízko kontaktnému gólu, Habalovi však pomohla žŕdka a následne si poradil aj s nebezpečnými pokusmi Chovana a Haščáka. V 56. minúte dostal zápas nový náboj, keď Chovan strelou spoza obrancu prekvapil Habala - 1:2. Košičania sa v závere snažili o vyrovnanie, skúsili aj hru so šiestimi korčuliarmi, ale obrana Slovana im už nedovolila skórovať.HC SLOVAN Bratislava sa tak po návrate do slovenskej najvyššej súťaže raduje z cenného víťazstva 2:1.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar