V Poprade ukončíme základnú časť Slovnaft Extraligy

V zápase naoko o nič nejde

Dnešným zápasom v Poprade sa skončí pre hokejistov Slovana Bratislava ich plavba základnou časťou a postupne preplávajú do vôd play-off. Do najdôležitejšej časti sezóny nám ostáva ešte týždeň.

V zápase s Popradom naoko o nič nejde. Poprad už má isté druhé miesto ako aj my štvrté. V zápasoch Slovana však vždy o niečo ide. Slovan si nemôže nikdy povedať, že v zápase nemá o čo hrať. Hrá o priazeň svojich skvelých fanúšikov a háji slávne meno klubu. Hráči nosia orla na hrudi a to je obrovský záväzok. Pretože orol ostane a Slovan tiež. Slovan je totiž večný a hrať v ňom je prestíž a obrovská pocta každému jednému hráčovi. Preto aj v zápase v Poprade ide o veľa.

Vzájomné zápasy sú mierne v náš prospech. Dve stretnutia vyhral Poprad, tri my. Naše víťazstvá sa zrodili v 9.kole, 36. a 45. Poprad vyhral v 18.a 27.kole. Z posledných dvoch vzájomných zápasom sme vydolovali 5 bodov zatiaľ čo Poprad len jeden.

Predposledné kolo vyšlo Slovanu diametrálne odlišne ako Popradu. Ten vyfasoval vo Zvolene zahanbujúcu devinu, kým my sme si doma poradili so silnou Banskou Bystricou. Víťazstvo v dnešným zápase je zároveň akýmsi štartérom do play-off. Na hokejky hráčov sadne pohoda a nálada bude oveľa lepšia ako po prehre. Z psychologického hľadiska ide o veľa. Zápas v Poprade je veľmi prestížny aj preto, že ideme na ľad druhého mužstva ligy, ktoré po celú sezónu podávalo výborné výkony. Poprad je jedným z kandidátov na titul, no dnes by sme sa aj my veľmi radi pripomenuli pred play-off a odkázali všetkým:  Je tu aj Slovan a s nami musíte rátať!

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar