Úvodný zápas o bronz naši dorastenci tesne prehrali

Doma sa pokúsime vyhrať a vrátiť tak sériu na rozhodujúci zápas do Zvolena

Prvým zápasom medzi porazenými semifinalistami, domácim HKM a bratislavským Slovanom začala dnes vo Zvolene séria o tretie miesto Extraligy dorastu, v ktorom Slovan tesne prehral. Séria sa hrá na dva víťazné zápasy, odveta je na programe v nedeľu v Ružinove:

HKM Zvolen – Slovan Bratislava  3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

HKM: Tomljenovic - Matúška, Pospíšil, Hraško, Nociar, Sep, Pohanka, Koch, Boroš - , Kucej, Ernst, Urgas, Mančák, Fekiač, Parobok, Záhorský, Klonga, Iványi, Dolinec

HC Slovan: Rybár, Borároš - Bölcs, Červenka, Luža, Šilovič, Omelka, Bačik - Šulík, Ficel, Môcik, Šalka, Kovačič, Mráz, Dvonč, Klimčík, Budiak, Mlynčár, Zajíček, Brodek, Oktavec, Petráš

 Góly a asistencie: 1:0 Mančák (Parobok, Hraško) pres/1, 1:1 Dvonč (Mráz, Klimčík), 2:1 Fekiač (Pospíšil) pres/1,3:1 Parobok (Kucej), 3:2 Môcik (Mráz, Luža)

Rozhodcovia: Kubuš - Rovenský, Štefik

Vylúčení: 6/5

Využitie: 1/1

Oslabenie: 0/0

Divákov: 350

Karol Rusznyák, tréner HC Slovan Bratislava:

Behom týždňa sme sa snažili dostať mužstvo z toho sklamania po neúspešných bojoch v semifinále. Sčasti sa nám to aj podarilo. Dnešný zápas sme začali veľmi zle. Vylúčením na sedem minút pre nášho hráča a aj s jeho trestom do konca stretnutia. Prvú presilovku sme prežili, ale v druhej sme dostali sedem sekúnd pred koncom gól. V druhej tretine sme vyrovnali. Po vyrovnávajúcom góle to vypadalo, že máme aj viac z hry. Domáci naše dve chyby potrestali dvomi gólmi a dostali sa opäť na koňa. V tretej tretine sme skúsili niečo urobiť s výsledkom. Šesť minút pred koncom sme odvolali brankára, hrali sme šesť na štyri a minútu pred koncom sa nám podarilo dať gól, ale na viac nám už čas neostal. Budeme sa snažiť mužstvo pripraviť na nedeľu, aby sme sériu predĺžili a doviedli naspäť do Zvolena.

stav série: 1:0

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autori Peter Hofman a Alena Hofmanová, autor fotografie Andrej Žiak


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar