Tri body vystrelil pre Slovan Brant Harris

Kanadsk\'ý útočník rozhodol v čase 56:30 víťazným gólom o výhre Slovana 4:3.


HC SLOVAN Bratislava - Dukla Trenčín 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

Góly a asistencie: 10. Meszároš (Zigo, Harris), 21. Štajnoch (Zigo, Urbánek), 33. Kytnár (O´Donnell, Sersen), 57. Harris (Štajnoch) – 14. Ackered (Lemcke, Hecl), 46. Ackered, 46. Sádecký (Lemcke) 

HC SLOVAN Bratislava: Parks – Brodzinski, Sersen, Štajnoch, Mészároš, Ališauskas, Maier, Bačík – O\'Donnell, Kytnár, Šišovský – Urbánek, Harris, Zigo – Matoušek, Bortňák, Kundrík – Ranford, Jendek, Uram – Jasenec
Dukla Trenčín: Karjalainen – Lemcke, Ackered, E.Švec, Starosta, Urban, Rajnoha, Pobežal – Chromiak, Paukovček, Hecl – Kettunen, Rehuš, Okuliar – Berisha, Reddick, Valach – Sádecký, J.Švec, Sojčík- Krajč

Rozhodca
: Hronský, Stano – D.Konc ml., J.Konc ml.

Prvú gólovú šancu mali domáci hokejisti, Uram v 3. minúte zachytil rozohrávku Dukly a išiel sám na Karjalainena, no ten si s jeho nájazdom poradil. Aj prvá šanca Trenčanov vzišla z chyby súpera pre rozohrávke. Brodzinski prihral rovno na hokejku Okuliara, no stihol vykorčuľovať spoza bránky a hokejkou mu zablokoval strelu. Slovan si zahral od 9. minúty presilovku a dokázal ju využiť na úvodný gól. Zigo poslal krížnu prihrávku na pravý kruh Meszárošovi a ten tvrdou strelou rozvlnil sieť. Trenčania odpovedali v 14. minúte, keď sa strelou od modrej presadil Ackered - 1:1. V závere tretiny mohol poslať domácich znovu do vedenia Zigo, ale v dobrej šanci Karjalainena neprekonal.

Hneď po prestávke si to však vynahradil, keď nabil na modrú Štajnochovi a trenčiansky brankár, ktorý mal zakrytý výhľad nestihol zareagovať. Aj tretí gól v zápasu tak zaznamenal obranca. V ďalších minútach tempo hry upadlo a chýbali šance. Dukla si ich vytvorila počas presilovky v 28. minúte, no vyrovnať sa jej nepodarilo. Ak treba využívať početné výhody potom predviedli "belasí" v 33. minúte, keď sa presadil Kytnár a zvýšil už na 3:1. Slovan bol aktívnejší aj v zostávajúcich minútach druhého dejstva, no gól už nepridal.

V úvode tretej časti však doplatil na zbytočné vylúčenia a Trenčania dokázali vyrovnať za 50 sekúnd. Najprv využil presilovku Ackered, keď si jeho strelu nešťastne zrazil do vlastnej siete Sersen a chvíľu na to pridal tretí gól do domácej siete Sádecký, ktorý dorazil puk po strele Lemckeho, ktorú Parks vyrazil. O triumfe domácich nakoniec rozhodol v 56. minúte po prečíslení Harris. Trenčania si v závere vyskúšali hru bez brankára, no vyrovnať sa im už nepodarilo.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar