Tím sa v sezóne zlepšoval, výsledkom je zisk bronzu

Hlavný tréner juniorov Miroslav Mosnár v rozhovore pre hcslovan.sk po zisku bronzovej medaily.


Šieste miesto po základnej časti, tretie celkovo, úspešná sezóna?
 Myslím si, že áno, aj keď úspešná sezóna je široký pojem. Pre mňa je dôležité, že chlapci sa v ročníku postupne zlepšovali, nemali sme problém, že by niekto nechcel. Každý zo seba chcel dostať maximum, pracovať na sebe a chceô pomôcť klubu k čo najlepšiemu umiestneniu. To sú pozitíva.  Na druhej strane treba povedať, že tento rok bola celá súťaž veľmi vyrovnaná. V tíme máme výpadok ročníka 1999, navyše nám skončilo v priebehu septembra a októbra šesť hráčov. V začiatku sme sa trápili strelecky, príchodom Egora Baranova sa situácia zlepšila, mladí hráči sa uvoľnili. Brankári si držali slušnú výkonnosť. Obrana hrala zodpovedne, na hranici svojich možností, niekedy sa ale nevyhli krátkym výpadkom v zápase. V útoku sme napriek častej početnosti streľby mali nižšiu efektivitu premieňania šancí. Tam vidím ešte rezervu nášho mužstva.V čom sa líšil Slovan herne v základnej časti a v playoff?

Základná časť je dlhodobá, nastávajú výkyvy výkonnosti, mužstvo ovplyvňujú choroby, zranenia a podobne. V play off sa hrá na doraz, nemáte veľa priestoru na reparát. Chlapci však práve vo vyraďovačke potvrdili stúpajúcu tendenciu, kedy sme zdolali po základnej časti dve vyššie postavené mužstvá.
Akou hrou sa prezentovalo mužstvo?

3.     Chceli sme hrať aktívne v pohybe. Niekedy sa nám darilo viac inokedy menej. Ale myslím, že tím mal svoju tvár.

Čo možno chýbalo v prehratom semifinále s Nitrou? V súbojoch s Nitrou sme odohrali veľmi vyrovnanú sériu. Chýbala nám väčšia rozvaha v koncovke, tiež moment prekvapenia. S herným prejavom a prístupom hráčov sme boli spokojní. Nakoľko bola veľká výpomoc od Mareka Slobodu, Tomáša Hederu a Samuela Feretu, ktorí majú skusenosti aj so seniorským hokejom?Títo chlapci majú svoju kvalitu. Marek nám pomohol udržať puk dlhšie v útočnom pásme, škoda že sa viac nepresadil napriek snahe strelecky proti Nitre. Neskôr mu to padalo viac a mužstvo to cítilo. Tomáš a Samo splnili očakávania a bolo ich cítiť, obrana získala na istote. Mali vyrovnanú útočnú aj obrannú činnosť a určite nám pomohli. Sú hráči, ktorí by mohli mať perspektívu v mužskom hokeji?Áno máme chlapcov, ktorí by mohli hrať seniorský hokej. Mňa osobne prekvapil Roman Ledenev, ten urobil v poslednom období obrovský progres.Celkovo hovoríme o zisku vôbec šiestej medaile za sebou...

Medailová priečka nás vždy ako trénerov poteší, je pekné ukončiť ďalšiu sezónu, teda v poradí už šiestu s medailou. Poďakovanie patrí chlapcom za ich odvedenú prácu a snahu zlepšovať sa, rovnako aj môjmu trénerskému kolegovi Jozefovi Pethövi, s ktorým to pri tejto kategórii ťaháme už niekoľko sezón. Verím, že úspechy budú pokračovať aj v budúcnosti a niekoľko chlapcov uvidíme uplatniť sa aj medzi seniormi. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar