Štvrtková predohrávka proti Popradu

HC SLOVAN sa svojim fanúšikom predstaví už vo štvrtok o 18:00 h proti HK Poprad.


Do domáceho prostredia sa vraciame po nedeľňajšom stretnutí v Prešove, ktorí sme zvládli po výsledku 4:2.  Popradčania odohrali až dve stretnutia, obe zverenci Petra Mikulu prehrali. V nedeľu s Nitrou po predĺžení 3:4, v utorok opäť na vlastnom ľade s Trenčínom po výsledku 2:3.
Vzájomný súboj medzi Slovanom a Popradom je aj duel tabuľkových susedov. Slovanisti sú aktuálne tretí so ziskom 19 bodov, Popradčania o priečku nižšie s odstupom troch bodov.
Popradský celok opustil pred sezónou najproduktívnejší hráč extraligy Marcel Haščák, ktorý zamieril do Komety Brno. Rovnako z pozície brankára už nehrá za Poprad Tomáš Vošvrda, ktorý už háji farby Liptovského Mikuláša.
Do bránkoviska vedenie Popradu pritiahlo Mareka Čiliaka,jeho úspešnosť v piatich dueloch je však len 86,8% zákrokov. O poznanie lepšie je na tom Tomáš Tomek, ktorý má po piatich dueloch úspešnosť 91,9% zákrokov.
Kanadské bodovanie mužstva vedú členovia elitnej formácie. Patrik Svitana nazbieral v diesiatich dueloch 17 bodov, Dávid Skokan v deviatich zápasoch 14 bodov a James Livingston má na konte 12 bodov. Dostatok priestoru n aĺade dostáva stále len 17 – ročný Filip Mešár. K zaujímavým menám na súpiske patrí aj Michael Vandas či Peter Šišovský.
V defenzíve je čo sa produktivity týka nalepším Adam Drgoň s 10 bodmi, za ním nasleduje zámorský legionár River Rymsha s 8 bodmi. Už tretiu sezónu nastupuje v Poprade dobre stavaný holaddský bek Mike Dalhuisen.
Vstupenky na zápas sú už v predaji online v sieti Ticketportalu, v deň zápasu od 14:00 h tiež v pokladniach Zimného štadióna Ondreja Nepelu.
Zápas je organizovaný v režime KZ (kompletne zaočkovaní).

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar