Slovan zaknihoval dôležitú výhru!

Hokejisti HC SLOVAN Bratislava zdolali priameho konkurenta v boji o play off Atlant Mytišči, keď v riadnom hracom čase vyhrali 2:1 a do tabuľky získavajú tri body.

Atlant Mytišči – HC SLOVAN Bratislava 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly: 53. Potapov (Černov) – 2. Nedorost (Baranka, Ružička), 45. Ružička (Sersen, Vondrka)Zostavy:
Atlant:
Engren (Shikin)- Korobov, Gilroy, Engqist, Potapov, Černov- Novopašin, Nemec, Vrana, Taratuchin, Ťuľapkin, Dyblenko, Kozlov, Koľcov, Jašhin- Baldayev, Shiafotdinov, Levitsky, Sošnikov.
HC SLOVAN: Backlund (Janus)- Sersen, Mihálik, Nagy, Jeglič, Tičar- Brejčák, Baranka, Netík, Nedorost, Ružička- Štajnoch, Sigalet, Bartovič, Surový, Vondrka- Luža, Rachunek, Bližňák, Lunter.Hokejisti Slovana výborne prečkali tlak domácich z prvých minútach a okamžite udreli. Do útočného pásma sme vleteli po strele Ivana Baranku, následnú šancu Ružičku vytesnil Engren, no na dorážku Nedorosta už bol prikrátky. Zverenci Matikainena po góle dobre bránili domácich útočníkov, Backlund musel zasahovať len pri šanci Engqvista. Slovan sa mohol dostať aj do dvojgólového vedenia, sľubné šance na skórovanie si vypracoval Ladislav Nagy, po ňom Tomáš Netík i Štefan Ružička, ktorý mohol v presilovke potrestať nešetrný zákrok na nášho najproduktívnejieho hráča Ladislava Nagya.  Švédsky hokejista Engqvist sa dostal do ďalšej šance v 12. minúte, jeho tvrdý projektil skončil našťastie mimo brány.  Štyri minúty pred prvou sirénou zachránil po hrubých individuálnych chybách v obrane vynkajúco Johan Backlund.Druhé dejstvo odštartoval nepríjemnou strelou na vyrážačku Michal Vondrka, potom však prišli náročné chvíle pre Slovan, s ktorými si naši hráči skvele poradili. Obrana belasých najskôr dobre ubránila presilovú hru po faule Ladislava Nagya a hneď vzápätí aj po nedovolenom zákroku od Václava Nedorosta. Najmä pri druhom treste vytiahol perfektné zákroky Johan Backlund. Ďalší z hráčov Slovanu, ktorý vystrašil Engrena bol Rok Tičar, svoju strelu namieril do ľavého betónu. Domácim nevyšla ani tretia presilová hra v tretine, plné dve minúty si za podrazenie odsedel Michal Vondrka. V závere druhej tretiny vyšlo striedanie trojici Jeglič, Tičar, Nagy – tretí menovaný zakončoval tvrdo po zemi do Engrena. Štyridsať sekúnd pred koncom hasil veľký nápor domácich Backlund. Švédsky brankár podržal Slovan aj v úvodných minútach tretej tretiny. Slovan si potom zahral 25 sekundovú presilovú hru o dvoch hráčov, ktorú síce nevyužil, no presilovku päť na štyri už áno.  Strelecký účet v Slovane si otvoril prízemnou ranou Štefan Ružička, výbornú prácu odviedol pred bránou aj cloniaci Michal Sersen - 0:2. Ružička hral po góle pri chuti, skvele našiel v ďalšej preislovke Vondkru, ktorý opečiatkoval žrď domácej brány. Atlant spálil veľkú šancu rovnako v presilovke, z medzi kruhov nechal vyniknúť Backlunda Gilroy. Slovan sa potom ubránil 21 sekundovej presilovke o dvoch hráčov, no domácim sa zásluhou Potapova v pokračujúcej preslovke podarilo znížiť. Zverenci Matikainena v závere prežiili veľký tlak Atlantu, kedy domáci hrali po faule Surového presilovku šesť na štyri a z Moskvy získavajú plný počet bodov.  

Petri Matikainen: Dôležité tri body, dôležité víťazstvo. Zápas to nebol z našej strany príliš pohľadný, na niektorých hráčov bolo vidieť, že majú ťažšie nohy, domáci pôsobili čerstvejšie. Dnes sme dokázali premeniť šance na dva góly, ktoré sa ukázali rozhodujúce. Vyzdvihnúť musím našu hru v oslabeniach, teší nás aj gól v presilovke. Výborne zachytal gólman Johan Backlund, ktorý nás viackrát podržal. Sme veľmi radi, že z Moskvy vezieme tri body!


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar