Slovan ukončil víťaznú sériu Lokomotivu!

HC SLOVAN Bratislava zdolal po výbornom výkone Lokomotiv Jaroslavľ na jeho ľade 2:0! Na víťazstve sa podieľal 25 zákrokmi vynikajúci Johan Backlund!

Lokomotiv Jaroslavľ – HC SLOVAN Bratislava 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly:40. Netík (Śtajnoch), 45. Hudáček (Starosta, Vondrka)Zostavy:
Lokomotiv: Kolesnik (Sanford) – Holos, Vasiljev, Kronwall, Pašnin, Višnevskij, Jakovlev, Gorochov (C), Ljubuškin, – Plotnikov (A), Apalkov, Averin – Kontiola , Thörnberg, Loktionov – Koňkov, Novotný, Platt – Kartajev, Galimov, Gračjov, Kartajev – Kraskovskij
HC SLOVAN: Backlund (Baroš) – Luža, Sersen (A), Štajnoch, Kozák, Starosta, Surový – Nagy (A), Murley, Bartovič (C) – Jeglič, Tičar, Netík – White, Vondrka, Hudáček –Kudrna, Ölvecký, Šťastný – LunterPrvá tretina druhého zápasu HC SLOVAN Bratislava sa odohrala zväčša v pokojnom duchu, obe mužstvá sa prliš nehrnuli do útoku a vyčkávali na chybu svojhu súpera. Gólmanovi Backlundovi, ktorý nahradil v bráne Jaroslava Janusa pomáhali aj obrancovia Slovana, ktorí niekoľkokrát zblokovali strelecké pokusy Lokomotivu.  Hokejisti Slovana sa osmelili v 11. Minúte, keď do útočného pásma prenikol Ladislav Nagya a Kolesnikovi musel apomôcť ľavá tyčka. O sedem minú neskô po chybe zadákov Lokomotivu spravil dobrú kľučku Štajnoch, no jeho strela skončila tesne vedľa brány. Na opačnej strane vytiahol prvý veľký zákrok Johan Backlund, ktorý betónom zlikvidoval brej dvoch proti jednému. Dvadsaťpäťsekúnd pred úvodnou sirénou vytlačil Backlund puk od Plotnikova na ochrannú sieť. Slovanisti odštartovali druhú časť hry aspoň optickým náporom, dlhší pobyt v obrannom pásme Lokomotiva si vynútila druhá i tretia útočná formácia belasých. K dobrým príležitostiam, no bohužiaľ bez strelenia gólu sa dostal najmä tretí útok, ktorý vystrašil Kolesnika niekoľkými strelami. Tlak priniesol aj prvú početnú výhodu pre Slovan, no tá zverencom Matikainena vôbec nevyšla. Naopak pri vylúčení Tomáša Starostu sa musel obracať Johan Backlund. V 32. minúte prepásol šance na strelenie gólu Ladislav Nagy. Slovan sa v 37. Mmnúte ubránil preislovke domácich a štrnásť sekúnd pred druhým klaksónom udrel. Strelu Martina Štajnocha dorazil za Kolesnika Tomáš Netík 1:0. v 46. minúte sa dostal Slovan do útočného pásma a Starostovu delovku poslal šikovným tečom Hudáček za Kolesnika - 0:2. Hokejistu Lokomotivu po ôsmich víťazstvách v rade tak boli orazu štrnásť minút od domácej prehry. To sa snažili domáci samozrejme zmeniť a všetky sily vrhali do ofenzívy. Tam však narážali na poctivo pracujúcich Slovanistov, podporených istými zákrokmi gólmana Johana Backlunda. Osem minút pred koncom unikol Ladislav Nagy a mohol rozhodníť, forehandový blafák prečítal Kolesnik. V 54. minúte sa Slovan ubránil kľučovej preislovke domácich, následne ubehli ďalšie dve minúty v našej početnej výhode po faule na Nagya. V závere si už belasí ustrážili dvojgólový náskok a vďaka výbornému kolektívnemu výkonu i skvelým zákrokom Backlunda ukončili osemzápasovú víťaznú sériu Lokomotivu!Petri Matikainen: Vedeli sme, že Lokomotiv má veľmi silný celok o čom svedčala aj dlhá séria bez prehry. Doma sme Lokomotivu podľahli a chceli sme sa pripraviť čo najlepšie na dnešný zápas, čo sa nám podarilo. Podali sme výborný výkon, na chlapcov som pyšný! Hrali sme veľmi dobre od začiatku zápasu, myslím, že sme boli lepší ako súper. V závere sme nespanikárili, hrali veľmi rozumne v defenzíve a ustrážili si dôležité víťazstvo. Skvelý bol aj Backlund, ktorý bol vzadu veľkou oporou. Ďakujem celému tímu.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar