Slovan má za sebou prvý tréning v Leksande

Výprava HC SLOVAN Bratislava je už v dejisku úvodného zápasu Champions Hockey League.

Všetkých 26 hráčov, členovia realizačného tímu a manažment sa dnes ráno stretli na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a potom sa klubovým autobusom presunuli na Medzinárodné letisko M. R. Štefánika. Odtiaľ o 10:00 h nabrali charterovým letom spoločnosti smartwings smer Borlange, kde pristáli po približne dvoch hodinách. Klubový autobus Leksands IF následne celú výpravu prepravil do približne hodinu cesty vzdialeného dejiska zajtrajšieho zápasu.
Mužstvo sa ubytovalo v hoteli First Klockargarden v neďalekom mestečku Tällberg, ktoré bude dočasným domovom belasých do soboty rána.
O 15:30 h bol zraz pred prvým predzápasovým tréningom v Tegera Arene. Tá má kapacitu 7 650 miest, čo je viac ako počet obyvateľov celého Leksandu. Všeobecne je známe, že náš zajtrajší súper sa vo Švédsku, ale aj v celej Škandinávii teší obrovskej popularite medzi fanúšikmi a svoju početnú fanbázu má doslova vo všetkých regiónoch Švédska.
V popoludňajších hodinách mužstvo absolvovalo približne hodinový tréning. Zostavu na premiéru Slovana v prestížnej hokejovej lige majstrov určia tréneri až po zajtrajšom rannom rozkorčuľovaní. Určite v nej však budú Michal Sersen, ktorý svoje mužstvo povedie s "céčkom" na drese a tým pádom v drese CHL Top Scorer. Asistentov mu budú robiť Tomáš Matoušek a Brant Harris.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar