Slovakia Cup už pozná svoj program

Slováci o 17.00

Na stredajšom zasadnutí Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) v Bratislave sa rozhodlo o definitívnom programe februárového medzinárodného turnaja Slovakia Cup 2010. Organizátorom tohto podujatia je Slovenský zväz ľadového hokeja a Organizačný výbor MS 2011 IIHF. Členovia VV SZĽH si po skončení zasadnutia osobne prezreli priestory Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave, kde sa o tri týždne uskutoční spomenutý turnaj a o čosi viac ako tri mesiace začne svetový šampionát v hokeji. Po návšteve štadióna vyjadrili členovia VV SZĽH spokojnosť s postupom prác a zhodli sa na tom, že štadión po dokončení bude dôstojným stánkom pre organizáciu svetového šampionátu.

"Slovakia Cup 2011 bude z organizačného hľadiska skúškou organizátorov blížiacich sa MS, preto na prípravách turnaja úzko spolupracujeme," povedal generálny sekretár SZĽH Ján Taraba a doplnil: "Turnaj sa bude hrať podobným spôsobom ako decembrový Arosa Challenge vo Švajčiarsku, čiže družstvá odohrajú dva zápasy. Víťazi piatkových stretnutí nastúpia v sobotu vo finále turnaja, zdolané družstvá z piatka odohrajú stretnutie o 3. miesto."

Generálny riaditeľ organizačného výboru MS 2011 Igor Nemeček informoval, že počas Slovakia Cupu bude hala v dočasnej prevádzke, takže nebude k dispozícii plná kapacita hľadiska, ale len približne 2000 miest. Cena vstupeniek je stanovená na 15 eur na dvojzápas (oba zápasy hracieho dňa) a do predaja by sa mali dostať v najbližších dňoch.

Po turnaji Slovakia Cup 2011 sa dokončia záverečné práce na prestavbe štadióna tak, aby si halu 10. apríla 2011 prevzal Organizačný výbor MS 2011 a posledné dva prípravné zápasy slovenskej reprezentácie pred MS , ktoré odohrajú zverenci trénera Glena Hanlona 21. a 23. apríla 2011, už budú za plnej prevádzky haly.

Program turnaja medzinárodného turnaja Slovakia Cup 2011:
piatok 11. februára 2011: Švajčiarsko - Bielorusko (13.00), SLOVENSKO - Nemecko (17.00)
sobota 12. februára 2011 (13.00 a 17.00): o 3. miesto a finále

pozn. Slovensko bude hrať oba zápasy podvečer o 17.00 h kvôli televíznym prenosom

jk, sita

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar