Proti Fínsku aj deväť Slovanistov

V reprezentácii Slovenska, ktorá sa pripravuje na domáci prípravný dvojzápas v Košiciach a Poprade proti výberu Fínska figuruje aj deväť hokejistov HC SLOVAN Bratislava.


Po štyroch prípravných zápasoch pred svetovoým šampionátom bojuje o účasť na záverečnom turnaji sezóny brankár Jaroslav Janus, obrancovia Vladimír Mihálik, Martin Štajnoch, Ján Brejčák a útočníci Martin Bakoš, Michel Miklík, Juraj Mikúš, Andrej Šťastný, Miroslav Šatan.
Slovenskí reprezentanti za sebou  majú pred vrcholom sezóny zatiaľ domáce stretnutia proti Rusku (1:3, 4:3) a dva zápasy na ľade Francúzska (1:4, 3:1). V stretnutiach sa darilo najmä Miroslavovi Šatanovi, ktorý strelil tri góly a s 84. presnými záasahmi sa stal historicky najlepším strelcom reprezentácie spod Tatier.V ďalšej fáze prípravy čakajú Vůjtekovcov na východe Slovenska dva prípravné zápasy proti Fínsku - vo štvrtok o 17:00 v košickej Steel Arene a v sobotu v rovnakom čase na poporadskom zimnom štadióne. Blízko svojho rodiska sa tak predstaví spišskonovoveský rodák Martin Bakoš, či dvojica Prešovčanov Vladimír Mihálik, Jaroslav Janus. Práve Jaroslav Janus má v konkurencii gólmanov Hudáček, Laco, veľmi dobré výhliadky na svoju druhú nomináciu na Majstrovstvá sveta.Okrem spomínaného tria bude druhý zápas proti Fínsku špecifický aj pre Popradčana v službách Slovana Jána Brejčáka. „Odohral som tu polovicu kariéry a teraz sa tu predstavím opäť po dlhom čase. Vždy tu bola výborná atmosféra a keďže má byť vypredané, určite si to užijeme. Najťažšou úlohou je momentálne zohnať lístky pre všetkých známych a rodinu. Takých dvadsať ich určite potrebujem," povedal Ján Brejčáka. Talentovaný obranca sa môže vôbec prvýkrát prebojovať na seniorský svetový šampionát. „Šanca je stále! Každý z nás sa ju snaží využiť a aj ja urobím všetko preto, aby som sa dostal až na šampionát. Cítim, že tento rok sú šance vyššie ako inokedy, ale do Minsku vedie ešte dlhá cesta. V prvom rade potrebujem naplniť očakávania trénerov v prípravných zápasoch," dokončil Brejčák.Slovenskí reprezentanti sa po zápasoch proti Fínsku predstavia v záverečnej fáze prípravy ešte aj v SLOVNAFT Arene, kde budú na začiatku mája štartovať na turnaji Slovakia Cup. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar