Predstavujeme Žigu Jegliča

Jedna z prvých posíl Slovanu - útočník Žiga Jeglič - poskytol pred príchodom do Bratislavy rozhovor pre hcslovan.sk.


25-ročný hokejista odohral v sezóne 2013/2014 v drese účastníka nemeckej najvyššej súťaže Ingolstadt ERC 33 zápasov, v ktorých nazbieral 24 bodov, v play off sa stal dokonca štvrtým najproduktívnejším hráčom celej súťaže a výrazne prispel k historicky prvému titulu svojho predošlého zamestnávateľa. Od novej sezóny bude opora reprezentácie Slovinska obliekať dres Slovanu.Aké boli oslavy titulu v Ingolstadte?
Ingolstadt vyhral vôbec svoj prvý majstrovský titul v histórii. Oslavy po siedmom víťaznom zápase boli skvelé a veľkolepé, hráči ako aj všetci naši fanúšikovia sme si ich do sýtosti užili. Celý rok sme totiž pracovali veľmi zodpovedne a tvrdo, aby sme dosiahli takýto úspech. Verím, že podobná situácia nastane aj v Bratislave, budeme ťahať za jeden povraz, hrať tímovo a mužstvo bude oveľa silnejšie na ľade ako povedzme na papieri!Čo zavážilo na tom, že si prijal ponuku Slovana v budúcej sezóne?
Od manažmentu Slovana som dostal serióznu ponuku po skončení aktuálnej sezóny. Určite do istej miery pomohlo aj to, že s kontraktom súhlasil aj môj kolega z národného tímu Rok Tičar (pozn. red.: do 30.4.2014 pôsobil v Kölner Haie). Hrať za Slovan v jednej z najlepších líg na svete je pre mňa ako stále mladého hráča skvelá príležitosť zlepšovať sa a tiež krok vpred v mojej hokejovej kariére. Chcem byť stále lepší a mám veľkú motiváciu hrať za Slovan.Uvažovali ste nad ponukou od Slovanu spoločne s Rokom Tičarom?
Samozrejme, s Rokom hráme v slovinskom národnom tíme šesť rokov, takže o ponuke od Slovanu sme sa veľa rozprávali. Rozhodli sme sa akcpetovať ju spoločne, bola to pre nás najlepšia možnosť! Slovan je klub s bohatou históriou, skvelými fanúšikmi a hrá vo výbornom meste. Verím, že naše dobré výkony z "repre" prenesieme aj do klubu! V Slovane budeme hrať ako najlepšie vieme a pre úspech spravíme všetko, čo bude v našich silách. Sledoval si stretnutia Slovanu resp. KHL v minulej sezóne?
Áno, o priebeh ligy som sa zaujímal, vždy som si prinajmenšom pozrel aspoň výsledky, niektoré zápasy som videl aj v televízii. Slovan nemal zlú sezónu, napriek silnej konkurencii v Západnej konferencii, o play-off bojoval v podstate až do samého záveru základnej časti. V KHL ma zaujímalo aj počínanie si prvého Slovinca v súťaži Jana Muršaka, ktorý pôsobi v CSKA Moskva. KHL je skutočne výborná liga s prvotriednymi hráčmi.Počul si o skvelej atmosfére počas domácich stretnutí Slovana?
Slovan je skvelou atmosférou a vypredaným hľadiskom v každom domácom zápase známy po celej Európe. Atmosféra vraj býva elektrizujúca, fanúšikovia nabíjajú hráčov pozitívnou energiou v každom stretnutí. Veľmi sa už teším, keď vykorčuľujem na prvý domáci zápas v SLOVNAFT Arene.Poznáš niektorých hráčov z nášho kádra?
Veľa chlapcov poznám z majstrovstiev sveta, či olympíjskych hier, osobne však zatiaľ nie. Slovan podľa mňa bude mať veľmi kvalitné mužstvo a tvrdo pracujúcich hráčov. Bol si už niekedy v Bratislave?
Bratislavu som navštívil počas majstrovstiev sveta v roku 2011. Bratislava je krásna, z krátkeho pobytu pred tromi rokmi si spomínam najmä na nábrežie a pekné miesta v historickom centre. Som rád, že tu budem môcť hrať celú budúcu sezónu a určite si nájdem čas, aby som sa s mestom ešte viac zoznámil.Ako tráviš voľný čas po sezóne, stihol si už dovolenku?
Po skončení sezóny som bol na pár dní pri mori v Chorvátsku. Momentálne som doma v Slovinsku a oddychujem po náročnej a dlhej sezóne.Kedy začne tvoja príprava na budúci ročník?
Spolu asi s desiatimi spoluhráčmi zo slovinského národného tímu začneme prípravu od najbližšieho pondelka. Pripravovať sa budem tak, aby som bol na začiatku júla, kedy začne naša spoločná príprava v Slovane, pripravený na 100%. Na čo sa najviac tešíš v budúcej sezóne?
Veľmi sa teším na svoj prvý rok v KHL. Budem pôsobiť vo výbornom tíme, ktorý hrá jednu z najlepších líg sveta. Chcem sa zlepšiť po individuálnej stránke, no najdôležitejší bude úspech celého tímu.Aké sú tvoje očakávania pred tvojou prvou sezónou v KHL?
Očakávam veľa kvalitných stretnutí. Osobne urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som pomohol mužstvu vyhrať čo najviac zápasov a splniť stanovený predsezónny cieľ.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar