Pred sériou Slovan-Trenčín: Pamätné play-off série dvoch nezmieriteľných rivalov

Tri nezabudnuteľné play-off série: Semifinále 2004/2005, 2007/2008 a finále 2006/2007

História vzájomných zápasov nášho Slovana a Dukly Trenčín je bohatá na množstvo nesmierne zaujímavých zápasov či už v základnej časti, alebo v play-off. Tohtoročná základná časť opäť spojila nezmieriteľných súperov a Slovan si to rozdá s Trenčínom v priamom neľútostnom súboji o postup do semifinále play-off. Pripomeňme si tri najpamätnejšie play-off série medzi Slovanom a Trenčínom v novodobej histórii.

Semifinále play-off sezóna 2004/2005 4:3 pre Slovan

Najlepšia séria v novodobej histórii slovenského klubového hokeja. Priaznivci na Slovensku odvtedy nevideli krajší hokej ako vo výlukovej sezóne. To, čo predviedli hráči Slovana a Trenčína je nezabudnuteľná reklama na hokej, ktorá nesmierne lákala. Séria mala všetko, čo skvelý hokej mať má. Trenčín mal v kádri esá ako Gáborik, Hossa a Demitra, u nás hrali Ľubo Višňovský a Miro Šatan. V sérii platilo dokonale môj dom- môj hrad. Slovan vyhral všetky štyri domáce stretnutia, Dukla zas ostala neporazená na domácom ľade. Rozhodujúci siedmy zápas série sa hral v Bratislave pred vypredaným zimným štadiónom, ktorý išiel spadnúť pod náporom priaznivcov. V siedmom zápase sa zrodila jedna z najkrajších výhier Slovana v histórii! Nad silným Trenčínom sme vyhrali 8:2. Za Slovan skórovali Tabaček, Šatan trikrát, Hujsa, Nemčický a Hudec. Za Trenčín sa presadili Pardavý a Gáborík. Najkrajšia sezóna a najcennejší titul- taký bol ročník 2004/2005.

Semifinále play-off sezóna 2007/2008 4:3 pre Slovan

Slovan sa v sezóne 2007/2008 stretol v semifinále play-off s Duklou Trenčín. Treba priznať, že do série sme išli ako favoriti na postup. Úlohu favorita sme začali napĺňať už v prvom zápase, kedy sme Duklu poľahky porazili 4:1. Už o deň neskôr sa však karta obrátila. Doma sme prehrali 3:4 a do Trenčína sme išli za stavu 1:1 na zápasy. Zápasy v Trenčíne diametrálne otočili vývoj série- po prehrách 1:3 a 0:3 sme na zápasy prehrávali už 1:3 a boli sme nečakane len jedno stretnutie od vyradenia. Hráči museli niečo zmeniť. Na piaty semifinálový zápas sa nechali ostrihať a bojové účesy chlapcom pomohli.  Trenčania zataktizovali a v Bratislave nepostavili do brány svoju brankársku jednotku. Hneď v prvej tretine, ktorú sme vyhrali 4:0 sme rozhodli o našom víťazstve. V piatom semifinále sme vyhrali 5:2 a do Trenčína sme šli s cieľom predĺžiť si sezónu. Šiesty zápas série sme zvládli bravúrne. Pred vypredaným trenčianskym zimákom sme vyhrali 4:1 a doslova sme schladili optimistickú náladu všetkých fanúšikov Trenčína. Séria sa sťahovala do Bratislavy. Rozhodujúci siedmy zápas sme vyhrali 2:0, víťazný gól strelil Richard Kapuš, poistku pridal Marek Uram. Slovan vstal z mŕtvych a otočil nezabudnuteľnú sériu z 1:3 na 4:3 vo svoj prospech.

Finále play-off sezóna 2006/2007 4:0 pre Slovan

Do finále play-off sa dostali dvaja nezmieriteľní rivali a diváci si od série sľubovali prekrásny športový zážitok. Odborníci, ktorí predpovedali dlhú sériu však ostali ako obarení- Slovan získal titul v najkratšom možnom čase. Séria sa niesla v znamení Mareka Urama, ktorý titul prakticky sám vystrieľal. Doma sme vyhrali 4:3 a 5:3, v Trenčíne 3:1 a 4:1. Tretí finálový zápas nesie so sbeou aj jednu škvrnu vzájomných zápasov- za rozhodnutého stavu napadol Kútny najväčšiu hviezdu vtedajšieho mužstva Mareka Urama a na ľade sa strhla nevídaná hromadná bitka. V jednom momente vtedy ešte obranca Slovana Milan Hruška bránil Urama, zatiaľ čo musel odrážať útoky ďalšieho z trenčianskych hráčov. Situácia bola  natoľko vážna, že na štadióne musela zasiahnuť polícia, aby ochránila fanúšikov Slovana- tých napadli sklamaní priaznivci Dukly a útočili na nich všetkým, čo bolo po ruke- kusom dreva plného klincov, sklenenými fľašami...Sám Uram strelil v sérii 6 gólov.

Séria medzi Slovanom a Trenčínom začína už v sobotu. Každý zápas týchto dvoch rivalov má vlastný príbeh a vlastný koniec. Play-off je úplne iná súťaž a to isté sa dá povedať aj o zápasoch Slovana s Trenčínom. Sú to skvelé zápasy v ktorých je nálada na ľade i na tribúnach vybičovaná na maximum. Do štvrťfinále sme si nemohli priať atraktívnejšieho súpera. Vnímajú to tak aj naši fanúšikovia- predaj lístkov je sprevádzaný obrovským záujmom o lístky a už teraz je jasné, že oba súboje sa budú hrať pred vypredanou arénou. Všetci sa už na to veľmi tešíme!

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar