Posledné kolo Slovnaft Extraligy v roku 2010 prinesie zaujímavé zápasy

Ako zakončia kalendárny rok jednotlivé tímy Slovnaft Extraligy?

Po dni voľna nás už zajtra čaká 39. kolo Slovnaft extraligy, ktoré bude zároveň posledným v tomto roku.

Dukla Trenčín - HK ŠKP Poprad

Dukla v utorok cestovala na ľad Martina, kde v prebiehajúcej sezóne prehrala už dva zápasy. Výnimkou nebol ani utorňajší duel a Trenčania ťahali za kratší koniec aj tentoraz. Martinčanom podľahli hladko 1:4 a zaknihovali druhú porážku v rade, tretiu z posledných štyroch vystúpení. Popradčanom sa darilo o niečo lepšie a v kvalitnom zápase, tak ako je to v tejto sezóne proti Košiciam zvykom, vydolovali aspoň bod za prehru po samostatných nájazdoch. V posledných piatich zápasoch svoje bodové konto obohatili o 10 bodov a aj naďalej obhospodarujú druhú priečku pred Banskou Bystricou.

Aktuálna sezóna: 1:0 (d), 1:8 (v), 1:4 (d), 1:4 (v)

HK 36 Skalica - MHC Mountfield

Záhoráci sa v minulom kole konečne dočkali ďalšieho víťazstva. Do Zvolena cestovali pod ťarchou osemzápasovej série prehier a naposledy vyhrali ešte koncom novembra práve nad Zvolenom. Zvolen im chutil aj v utorok a po futbalovom víťazstve 2:1 získali zverenci trénera Oremusa cenné tri body. Martinčania ukončili domáci trojzápasový trip víťazstvom nad trenčianskou Duklou, ktorú zdolali už po štvrtýkrát v sezóne. V posledných troch dueloch boli dvakrát úspešní a v tabuľke dýchajú na krk šiestemu Slovanu.

Aktuálna sezóna: 1:2 (d), 4:1 (v), 2:1 sn (d), 3:5 (v)

HC 05 Banská Bystrica - HKM Zvolen

Pod Urpínom budú diváci v závere roka svedkami derby zápasu domácich „Baranov“ s „Bryndziarmi“ z neďalekého Zvolena. Bystričania majú za sebou náročné stretnutie s poslednou Nitrou, v ktorom o svojom víťazstve rozhodli až v predĺžení zásluhou Sýkoru. Po prekvapivom zaváhaní so Žilinou, teda „Stašovci“ ďalšiu prehru s tímom zo spodnej časti tabuľky nepripustili. Zvolenčania v utorok hostili trápiacu sa Skalicu, ale ako sa ukázalo, jej problémy nedokázali využiť. Záhorákom podľahli tesne 1:2 a zaknihovali už štvrtú prehru z posledných piatich zápasov.

Aktuálna sezóna: 2:1 sn (d), 3:1 (v), 4:2 (d), 3:5 (v)

HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina

Oceliari zvládli po Slovane aj východniarske derby s Popradom a spod Tatier odchádzali s ďalšími dvoma bodmi. V posledných štyroch kolách sa Košičania dočkali troch víťazstiev a upevnili si pozíciu neohrozeného lídra Slovnaft extraligy. Vlci v minulom kole privítali bratislavský Slovan, ktorý naposledy pred vlastnými fanúšikmi zdolali vysoko 5:1. Aj v utorok sa zrodil presne takýto výsledok, ale aktéri si vymenili hlavné úlohy a Žilinčania tak prišli o svoju štvorzápasovú víťaznú šnúru.

Aktuálna sezóna: 6:0 (d), 4:0 (d), 3:1 (v), 3:2 (v)

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autor Michal Holub 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar