Posledná domáca previerka pred začiatkom extraligy

V poslednom domácom prípravnom zápase pred začiatkom nového ročníka TIPOS Extraliga si Slovan zmeria sily s tradičným účastníkom nadnárodnej ICE HL ligy.\r\n

Vlani skončil Graz 99ers až na 11. mieste a nekvalifikoval sa do play off, predtým však v dvoch sezónach patril medzi popredné tímy súťaže.


Mužstvo sa pred sezónou posilnilo napr. o švédskeho obrancu Carla Ackereda, ktorý vlani patril v drese Dukly Trenčín medzi najproduktívnejších bekov celej extraligy, alebo amerického útočníka Mikea Zalewskeho, ktorý prišiel z DEL (Kolín n./Rýnom). Zo švédskej ligy prišli až traja Kanaďania, brankár Peters, obranca Boivin a útočník Gordon. Z Frölundy sa do štajerskej metropoly presťahoval útočník Simon Hjalmarsson, z fínskej Tappara Tampere americký obranca Ben Blood. 

Mužstvo vedie už štvrtú sezónu švédsky kouč Jens Gustafsson, ktorý predtým pracoval v poprednom tíme švédskej SHL Örebro. Na súpiske má aktuálne 15 Rakúšanov, 4 Kanaďanov, po dvoch hokejistoch zo Slovinska, Švédska a USA a jedného Nemca. Zrejme najväčšou hviezdou Grazu je útočník Andrew Gordon, ktorý má na svojom konte 55 zápasov v NHL za Anaheim Ducks a Washington Capitals.

Graz 99ers odohral doteraz v príprave 6 zápasov, v troch zvíťazil a trikrát odchádzal porazený, okrem iného aj proti HK Nitra (1:2) a HC MIKRON Nové Zámky (2:3sn).
Vstupenky v jednotnej cene 6 eur sú v predaji online prostredníctvom Ticketportal. Permanentkári vstupenku nepotrebujú, tento zápas majú v cene permanentky.
Zápas je organizovaný v režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonali COVID-19).

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar