Libor Hudáček pred European Trophy: Proti takýmto súperom som ešte nehral!

VIDEO: Rýchly hokej nám pomôže aj v Tipsport Extralige

1. Ako by si zhodnotil predchádzajúcu sezónu?

"Začiatok bol ako zo sna. Na turnaji v o Švajčiarsku sme zvíťazili a porazili sme aj tímy z KHL, no už tam sa nám zranili hráči a ťahalo sa to s nami počas celej sezóny. Problémy sa nabaľovali, na tréningu sme boli neraz iba 13 hráči a to sa nedalo dlhodobo zvládnuť, čo sa ukázalo najmä v play off. Ale fanúšikovia za nami počas celej sezóny stáli a v tejto sezóne sa im za to budeme chcieť odvďačiť."

2. Čo si robil po jej skončení?

"Nám sa ani nezdalo, že sme mali viac voľna. Ja som ju strávil s rodinou a vychutnával som si MS 2011 pri obrazovke. V príprave sme sa potom sústredili na kondičku a výbušnosť. Sme pripravení a chceme to pretaviť v dlhodobej sezóne."

3. Ako by si porovnal European Trophy voči ostatným turnajom, na ktorých si hral?

"Je to urobené na spôsob Ligy majstrov. A to ja si nedovolím porovnávať, proti takým súperom som ešte nehral. Bude to pre nás mladých zaujímavá škola a na Prize Money v tejto chvíli vôbec nemyslíme. Zvykneme si pri kvalitných súperoch na rýchly hokej a to nám pomôže v súbojoch Tipsport extraligy. "

4. Kto bude váš najsilnejší súper v divízii?


"V našej divízii sú všetky tímy veľmi silné. Švédsky klub, tri fínske, dva české, nemecký a rakúsky. Je to zmes rôznych škôl, uvidíme, ako sa počas letnej prípravy aj naši súperi zhostia náročného programu. S našim novotvoriacim sa tímom však každému súperovi budeme náročnou prekážkou."

5. Aký je tvoj osobný i klubový cieľ v budúcej sezóne?

"Tímový cieľ je jasný – titul. A osobný? Čo najviac hrávať a pomôcť mužstvu pred plným hľadiskom novej arény v Bratislave."

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar