Ľahkosť neznamená ľahký duel

V treťom zápase sezóny sme na súpera nevyleteli ako v predchádzajúcom. Bolo to trošku nervózne, ale po prvom góle sa to upokojilo a videli sme náš Slovan.


"Nie sme maximálne spokojní, ale spokojní áno," pokojne odpovedal na otázky novinárov v press centre po stretnutí s Novokuzneckom tréner Miloš Říha. " V zápase bolo vidno, že v práci dozadu, ktorá nám chýbala, tak sme sa vracali na svoje miesta a nedali súperovi priestor. Najdôležitejšie bolo, že sa nám vrátili do zostavy hráči a bolo to vidieť. Ak góly nestrelíme, mužstvo začne byť v kŕči. Musíme to odľahčiť. Nevieme zmeniť rytmus hry, prejsť z forčekingu do obrany. Stále chceme hrať rovnako. Na tom musíme pracovať."

Niektorí sa vrátili, ale zasa vypadol Laco Nagy. "S tým musíme počítať. Musíme vedieť nahradiť kľúčového hráča. Surový ho nahradil výborne a keď sa Laco vráti, zasa sa to posunie ďalej o tú kvalitu."Vo všetkých troch dueloch sa napriek dvom prehrám ukázal vo veľmi dobrom svetle gólman Garnett. "Máme tak silný brankársky post, že ak strelíme v zápase tri góly, tak to dokážeme udržať. Aj v tomto víťaznom zápase sme do druhej tretiny vstúpili nepripravení a brankár nás podržal, mužstvo upokojil a mohlo začať hrať svoj hokej."
Napriek tomu Garnett nie je suverénnou jednotkou a pred duelom so Sibirom budú tréneri zvažovať, koho postavia.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar