Konečné štvrté miesto pre dorast Slovana

Dorastenci podľahli Zvolenu 0:2 na zápasy

Súboje play-off majú za sebou už aj naši dorastenci, ktorí boli v hre najdlhšie.

Po vypadnutí v semifinále s Trenčínom boli naši chlapci odhodlaní vybojovať pre Slovan bronzové medaile, no domáca prehra 2:3 so Zvolenom definitívne pochovala nádej na bronz, ktorý putuje do Zvolena.

Na zimnom štadióne v Ružinove mal druhý zápas o bronz rýchly spád, keď v úvodnej desaťminútovke diváci videli 4 góly- dva do siete Zvolena a dva v našej. Zaujímavosťou je, že oba góly sme strelil iv oslabení- na 1:1 vyrovnával Bruno Mráz, Šalka na 2:2. Víťazný gól sme dostali len 43 sekúnd pred koncom druhej tretiny.

Dorastencom Slovana tak po dnešnej prehre patrí pekné 4. miesto.

HC Slovan Bratislava – HKM Zvolen 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)

HC Slovan: Rybár - Šilovič, Červenka, Luža, Omelka, Bačik, Ficel, Šulík, Gula - Môcik, Šalka, Klimčík, Kovačič, Dvonč, Mráz, Brodek, Mlynčár, Petráš, Zajíček, Oktavec, Budiak

HKM: Tomljenovic - Pospíšil, Matúška, Nociar, Hraško, Mucha, Pohanka, Boroš, Sep - Kucej, Fekiač, Urgas, Mančák, Ernst, Parobok, Záhorský, Klonga, Iványi, Dolinec, Primus, Koch

Góly a asistencie: 0:1 Fekiač (Parobok, Mančák), 1:1 Mráz (Omelka) oslab/1, 1:2 Urgas (Ernst) pres/1, 2:2 Šalka (Luža) oslab/1, 2:3 Urgas (Mančák, Fekiač)

Rozhodcovia: Lokšík - Brath, Bundil

Vylúčení: 7/5

Využitie: 0/1

Oslabenie: 2/0

Divákov: 129

Imrich Antal, HC Slovan Bratislava:

Dnes boli chlapci odhodlaní vrátiť sériu do Zvolena. Ale nevyšlo to. Dostali sme veľmi nešťastný gól po hrubej chybe našej obrany. My sme dali dnes dva góly v našom oslabení, čo je veľmi pozitívne, ale nakoniec sa tešili hráči Zvolena, ktorým by som chcel týmto pogratulovať k tretiemu miestu. V dlhodobej časti boli lepšie postaveným mužstvom a to aj dnes zúročili. Jednu vec ale musím ešte povedať. Odchádzam s veľkým sklamaním, pretože ma niektorí hráči veľmi nemilo prekvapili na záver.Ťažko sa mi hľadajú slová na to, aby som tento zápas vyhodnotil, ale myslím si, že kľúčoví hráči, ktorí nás mali v play off ťahať, bohužiaľ sklamali.

jk, na článku spolupracoval webhokej24.sk, spoluautori Peter Hofman a Alena Hofmanová, autor fotografie Andrej Žiak


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar