Josef Turek odchádza zo Slovana!

Úspešný tréner juniorov smeruje do Zlína, kde sa stal asistentom trénera pri A mužstve

Prvý odchod z hokejového Slovana je definitívne potvrdený, no prekvapujúco sa netýka nášho A mužstva, ale tímu juniorov. Z postu trénera odchádza český odborník Josef Turek. Vedenie klubu má opäť o ďalšiu úlohu viac, keď musí zohnať nástupcu na post Josefa Tureka.

Turek nám túto správu oznámil už v stredu, no zároveň nás požiadal o to, aby sme správu o jeho odchode oznámili až dnes. Chcel sa najskôr rozlúčiť a neželal si, aby sa niektorí ľudia dozvedeli o jeho odchode z internetu. Turekov odchod zaskočil hádam každého, veď po dvoch sezónach pri mužstve juniorov dokázal, že má mužstvu čo dať a v klube bol veľmi spokojný. "Nikdy som sa netajil tým, že mojim snom je trénovať A mužstvo," pustil sa do vysvetľovania jeho náhleho ochodu z klubu dnes už bývalý tréner juniorského tímu. "Vedenie tímu so mnou nepočítalo na post trénera pri A mužstve. Moje meno sa nenachádzalo na zozname možných kandidátov na tento poste." 

Turek si však predsa len A mužstvo zatrénuje. "Dostal som ponuku od českého extraligistu HC Zlín, kde mi ponúkli miesto asistenta trénera pri A mužstve. Je to posun vpred v mojej kariére," oznámil nám Josef Turek hlavný dôvod jeho odchodu. Turek požiadal vedenie nášho klubu o zrušenie zmluvy a to mu vyšlo absolútne v ústretý, veď nikto zo Slovana nechce brániť úspešnému trénerovi v jeho ďalšom napredovaní na trénerskom poste.

Josef Turek bol pri mužstve juniorov dve sezóny. V tej prvej dosiahol s mladými nádejami Slovana fenomenálny úspech, keď juniori vyhrali základnú časť a len o chlp im ušiel majstrovský pohár. Josef Turek pochopiteľne končí aj s písaním blogov pre náš web. Na ponuku stať sa blogerom klubu okamžite prikývol, vnímal to ako obrovskú šancu podeliť sa o jeho názory aj so širším publikom. Za ochotu, ktorú preukázal pri pripsievaní na našu stránku a za kvalitne odvedenú robotu mu HC SLOVAN Bratislava úprimne ďakuje a želá mu veľa úspechov pri jeho angažmáne v Zlíne.

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar