Janus: Srdce mám belasé

Brankárska jednotka HC SLOVAN Bratislava Jaroslav Janus prezradil, že jeho srdce je belasé a chce pokračovať v Slovane!


Jaroslav Janus začal s hokej pomerne neskoro. „S hokejom som začínal v 10 rokoch, no predtým som hrával futbal, tenis a ďalšie športy, hokej mi neskôr prischol. Do brány som išiel okamžite, veď góly dokáže strieľať každý, ale chytať ich, to nie,“ opísal s úsmevom svoje hokejové začiatky Janus, v ktorých nikdy nemal hokejový vzor. „Mojim vzorom bol basketbalista LeBron James. Sledujem síce ako chytajú ostatní gólmani, ale, že by som mal nejaký vzor, tak to nie,“ dodal Janus.

Talentovaný brankár prišiel do Slovana v septembri po súhlase Lokomotivu Jaroslavľ. „Na prvý tréning som pár minút meškal, okrem toho som prišiel v žabkách a krátkych gatiach. Prísny tréner Rostislav Čada nebol príliš nadšený, no prijal ma a dotiahli sme to nakoniec až do playoff,“ povedal Jaro Janus.

Janusa prvá sezóna v Slovane nadchla a pripustil, že by dres s orlom na hrudi obliekal aj naďalej. „Títo ľudia a táto sezóna bola skvelá. Srdce mám belasé a rád by som tu ostal,“ povedal Jaroslav Janus v rannej show Rádia Expres.  V budúcnosti by si ale určite rád vyskúšal NHL. „Profiliga ma láka, raz by som určite skúsil za morom. Ťažko však povedať, či na to už mám, hrá sa tam úplne iný štýl hokeja.“

Po pondelkovom vypadnutí s Dinamom Moskva sa chce Janus sustrediť na školu. „Budúci týždeň ma čakajú písomné maturity a po nich ústne. Maturujem zo základov športovej prípravy, anglického jazyka, slovenského jazyka a geografie. S Angličtinou nemám problém, obávam sa najmä slovenčiny, budem mať teda čo robiť,“ vyjadril sa 23 ročný brankár, ktorý si voľný čas v Slovane krátil najmä hraním na Xboxe. „Keď som mal čas, hral som aj dve hodiny v kuse. Hrám väčšinou futbal, hokeja mám predsa dosť. Obľúbený futbalový tím nemám, obdivujem ale veľkých hráčov ako Ronalda, Messiho, či Iniestu,“ dokončil Jaro Janus. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar