J. Buchtele: Nadviazať na dobré ročníky v českej lige

Krátko po dohode o ročnom kontrakte s HC SLOVAN sme sa rozprávali s českým hokejistom Janom Buchtelem.


Prečo si sa rozhodol pre HC SLOVAN?
Mojim cieľom po anabáze v Avtomobiliste Jekaterinburg bolo vrátiť sa do Kontinentálnej hokejovej ligy. Po skončení sezóny v Sparte prišiel seriózny záujem zo strany Slovana s ponukou kontraktu na jeden rok, ktorý som bez veľkého premýšľania akceptoval.  Pre klub hovorí hneď viac faktorov, okrem toho, že hrá najlepšiu európsku súťaž, veľkým pozitívom je aj jeho poloha v Európe, navyše ja ako Čech to mám na skok domov, ďalej tiež skvelí fanúšikovia, nádherná aréna.Ako si vnímal atmosféru, keď si do Bratislavy zavítal s Jekaterinburgom?
Bratislava sa mi javila ako hokejové mesto, ľudia tým športom žili, aréna bola zaplnená a svojich hráčov neúnavne povzbudzovali. Nezabudlo sa ani na môjho bývalého spoluhráča Roka Tičara, ktorý bol už pri hymne privítaný potleskom.Konzultoval si s niekým tvoj prestup do Slovana?
Zo Sparty a rovnako Jekaterinburgu sa dobre poznám s bratislavským rodákom Michalom Čajkovským. O klube a meste mi priniesol pozitívne informácie.Sledoval si výkony Slovana v posledných rokoch?
Najviac som si Slovan všimol minulú sezónu, Bolo to práve tým, že som pôsobil v Jekaterinburgu. Sledoval som Vaše výsledky. Viem, že úvod malo mužstvo horší, následne ale ťahalo šnúru víťazstiev. Nechýbalo veľa a playoff sa stalo takmer realitou.Ako by si zhodnotil svoju prvú sezónu v KHL?
Po dobrom roku v Sparte som zamieril do Ruska, no premiérová sezóna mi nevyšla tak ako by som si predstavoval. Ovplyvnilo to z časti aj zranenie, tiež ruské prostredie a veci okolo hokeja, na ktoré som si ťažko zvykal. Verím, že v Slovane mi to pôjde lepšie a dokážem nadviazať na svoje dobré sezóny z českej súťaže.Aké sú tvoje ciele pre sezónu 2017/2018?
Bol by som spokojný, ak by sme podávali od začiatku základnej časti vyrovnané výkony, dokázali zbierať body a po odohratí všetkých stretnutí boli v najlepšej osmičke západnej konferencie. Verím, že v prípade postupu do playoff sa dokážeme pobiť o postup do ďalšieho kola.O čo sa opiera tvoja hra, aké sú tvoje prednosti?
Tréneri ma často využívajú v priestore pred bránou, kde sa snažím uplatniť svoje fyzické parametre. Prednosťou je streľba.Odštartoval si už prípravu na novú sezónu, stihneš pred júlovým štartom aj dovolenku?
V závere uplynulého ročníka som sa potýkal so zranením, dal som sa do poriadku a postupne som začal trénovať, aby som bol v kempe pripravený. Vyzerá to tak, že dovolenka ma tento rok minie. Pravdepodobne mi vyjde len nejaký predĺžený víkend.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar