Gólová prestrelka pre Dinamo

V SLOVNAFT Arene videli diváci až desať gólov, no z toho šesť do brány Denisa Godlu. Dinamo Minsk si vezie z Bratislavy všetky body.

HC SLOVAN Bratislava - Dinamo Minsk 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)

 Góly: 17. Hudáček (Nagy), 20. Jeglič (Netík, Tičar), 36. Nagy (Hudáček, Murley), 47. Tičar (Barker) - 3. Razvadovskyj (Krajíček), 15. Ellison (Vesce, Linglet), 26. Szczechura (Bailen), 35. Ellison (Cheechoo, Bailen), 42. Krajíček (Szczechura), 48. Stepanov (Linglet). Rozhodcovia: Beľajev, Bondar - Menšich, Fatejev, vylúčení: 5:6, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 7856 divákov.
      
HC SLOVAN Bratislava: Godla – Sersen, Starosta, Štajnoch, Barker, Brejčák, Kozák, Mihálik – Šťastný, Surový, Ölvecký - Nagy, Murley, Hudáček - Netík, Tičar, Jeglič - Kudrna, White, Lunter
Dinamo Minsk: Taylor – Krajíček, Goroško, Bailen, Nogačov, Lisovec, Švarný, Kaznadej – Cheechoo, Szczechura, Kaľužnyj – Vesce, Ellison, Linglet – Gavrus, Kulakov, Meleško – Stepanov, Kitarov, Razvadovskyj      
Slovan mal zlý vstup do zápasu a brankár Godla, ktorý si pripísal druhý štart v KHL v rade, kapituloval už v 3. minúte, keď mu prepadol puk po strele Razvadovského - 0:1. Krátko na to išiel na trestnú Šťastný a domáci sa museli brániť aj ďalej. V 4. minúte sa v skrumáži nepodarilo pretlačiť puk za brankára Lingletovi. "Belasí" si vytvorili tlak až po šiestich minútach, keď si zahrali prvú presilovku. Šancu Nagya však Taylor zmaril. V 12. minúte mohol vyrovnať Netík, ale ani jeho strela príklepom si nenašla cestu za gólmana hostí. Potom prišla Mihálikova chyba a dobrý zákrok Godlu proti blafáku Kulakova. V 15. minúte však opäť kapituloval, po peknej akcii druhého útoku hostí, na ktorej konci bol Ellison. Potom nastrelil Szczechura žŕdku. Slovan však nezložil zbrane a do konca tretiny dokázal vyrovnať. Najprv sa v 17. minúte presadil po Nagyovej strele Hudáček, ktorý zužitkoval presilovku, a 13 sekúnd pred koncom upravil na 2:2 pri ďalšej početnej výhode Jeglič.
      
V úvode druhej časti si mužstvá vyskúšali hru štyroch na štyroch. Päť sekúnd pred jej koncom prihral Bailen sprava na ľavý kruh Szczechurovi a ten z prvej poslal Dinamo opäť do vedenia - 2:3. Ďalšie minúty príliš veľa šancí nepriniesli, hralo sa najmä v strednom pásme a popri mantineloch. Slovan si vytvoril len málo príležitostí, viac z hry mali jeho súperi. V 34. minúte hralo Dinamo presilovku, Cheechoo prihral na modrú Ellisonovi a jeho delovka skončila v Godlovej sieti - 2:4. Aj "belasí" využili v závere tretiny početnú výhodu, už tretiu v zápase, keď sa v 36. minúte presadil Nagy - 3:4.
      
Gólové hody pokračovali aj v treťom dejstve. Hostia išli opäť do dvojgólového vedenia zásluhou Krajičeka v 42. minúte. O päť neskôr znížil z dorážky Tičar, no v 48. vyhrávali hokejisti Dinama už 6:4. Stepanov si nakorčuľoval do pásma a strelou z pravého kruhu prekonal Godlu. "Belasí" sa v záverečných minútach snažil ešte zdramatizovať stretnutie, no dvojgólové manko sa nám zmazať nepodarilo. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar