Gélinas: Touto výhrou sa chceme chytiť, čaká nás ťažký trip.

Tréner Vladimír Országh a hráči Slovana hodnotia v mixzóne cenné víťazstvo nad moskovským Dynamom (3:2).

Vladimír Országh, hlavný tréner HC SLOVAN: "Víťazstvo ma veľmi teší. Verím, že sme ním urobili ďalší krok tam, kam sa chceme dostať. Už zajtra nás však čaká ďalšia práca."

Éric Gélinas: "Vyšli nám presilovky a podržal nás brankár. Som rád, že som sa presadil, strela od modrej je moja silná stránka. Touto výhrou sa chceme chytiť, čaká nás ťažký trip. Teším sa na neho, najmä do zápas v Číne."

Jakub Štěpánek: "Vedeli sme, že súper nie je v optimálnej pohode, snažili sme sa to využiť. Ale Dinamo ukázalo najmä v tretej tretine svoju kvalitu. Som rád za toto víťazstvo. Chalani predo mnou odviedli veľký kus práce."

Mário Grman: "Bojovali sme až do konca, sme radi, že nám to tam konečne padlo. Využili sme presilovky a to je vždy dôležité. Získali sme dva body a potešili sme domácich fanúšikov. Nie je podstatné, kto dá gól, ale že mužstvo je úspešné. Matúš Sukeľ urobil pred gólom dobrú robotu, zakričal som mu, tak mi posunul puk a ani som sa nepozeral, kam som vystrelil."

Lukáš Klok: "Tie najlepšie tímy ku nám ešte iba prídu. KHL je oproti českej lige trochu rýchlejšia. V Česku to má tiež kvalitu, ale o tejto lige sa hovorí, že je druhá najlepšia na svete. Každý hráč je nahraditeľný . My sme predviedli kvalitný tímový výkon, každý na ľade nechal maximum a vyťažili sme z toho dva body."

Adam Liška: "Víťazstvo nás veľmi teší. Sú to dôležité body v domácom prostredí. Som rád, že sme nadviazali na triumf z uplynulého zápasu. Keď sme viedli 2:0 sme sa trochu stiahli, Dinamo bolo viac na puku, ale našťastie sme to dotiahli do úspešného konca."

(hcs, tasr)

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar