Fantázia! Juniori zvíťazili v Košiciach a vyrovnali stav série na 1:1

Prvá výhra nad Košicami v sezóne prišla v pravú chvíľu

Druhým zápasom pokračovala štvťfinálová séria medzi juniorkou domácich Košíc a Slovanom. Po jasnej porážke zmobilizovali mladí belasí sily a podporení výborným Pékom po obetavom výkone dosiahli cenné víťazstvo a zrovnali stav v sérii na 1:1. Do domácich zápasov, ktoré sa hrajú vo štvrtok a piatok tak idú proti jednému z top favoritov juniorskej extraligy z dobrej východiskovej pozície.

Štvrťfinále play off Extraligy juniorov

HC Košice – HC Slovan Bratislava 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

HC Košice: Riečický - Macejko, Leškanič, Gernát, Škrak, Varholík, Šafár, Senčák, Bittó - Chovan, Nagy, Mihalič, Schnelly, Knap, Jokeľ, Kohutiar, Halás, Vaško, Hinďoš, Boltun, Podsedlý

HC Slovan: Pék - Ketner, Bölcs, Árvay, Trška, Luža, Hronec - Bobocký, Mráz, Kozák, Klučiar, Kalináč, Homa, Surovka, Gabaj, Cíger

Góly a asistencie: 1:0 Chovan (Leškanič), 1:1 Ketner (Trška, Kalináč) pres/1, 1:2 Kalináč (Bobocký, Árvay) pres/1, 2:2 Halás (Kohutiar), 2:3 Mráz (Surovka, Ketner), 2:4 Cíger (Surovka)

Rozhodcovia: Grečko - Tornay, Gajan

Vylúčení: 5:2

Využitie: 0/2

Oslabenia: 0/0

Divákov: 317

Stav série 1:1

Josef Turek, Slovan Bratislava:

Dnes sme podali úplne opačný výkon ako včera.  Podali sme takticky perfektný výkon, to, čo sme si povedali pred zápasom v kabíne, to hráči dodržovali a na ľade splnili do puntíku. Musím uznať aj obrovskú silu Košíc. Ten zápas bol vyhecovaný veľmi vyrovnaný. Košice nás aj o niečo prestrieľali, ale bolo to skutočne veľmi vyrovnané. Mali sme ešte šance dať aj nejaké góly naviac, ale ako hovorím, podali sme v dnešnom zápase  extrémny výkon. Dve a pol tretiny sme to hrali na dve pätky a hráči už padali ako sa hovorí doslova „na hubu“ až do konca.  Je pravda, že za stavu 2:2 košickí hráči netriafali ani prázdnu bránku, my sme potom rozhodli pri power play. Musím chlapcom za výkon  poďakovať a pochváliť ich. Je to 1:1, séria sa presúva zase k nám. My budeme chcieť z našich dvoch zápasov zase jeden vyhrať, tak ako to chceli Košice. Uvidíme ako to bude, nemáme nejaké veľké oči, pretože poznáme silu Košíc a ta je jednoducho obrovská. Majú skutočne vynikajúce mužstvo. My môžeme taktickým výkonom len a len prekvapiť. Nič viac.

jk, pre hcslovan.sk pripravil webhokej24.sk, autori Alena hofmanová a Peter Hofman, autor fotografie Michal Holub


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar