Dnes do Nitry!

Súper má problémy v obrane

Hokejisti Slovana Bratislava dnes cestujú do Nitry, kde odohrajú ďalší extraligový zápas.

Nálada v mužstve je výborná. Po troch domácich výhrach v rade sme sa naladili na víťaznú vlnu, navyše obaja brankári disponujú fantastickou formou. Po zdravotnej stránke je káder v poriadku, naplno trénuje už aj Andrej Nedorost. Andrej by mal nastúpiť na súťažný zápas po reprezentačnej prestávke. Okrem Nedorosta už neevidujeme žiadnych marodov. Zdravotne v poriadku je aj Lukáš Bohunický, ktorý posledné zápasy nehrával. Jednalo sa o rozhodnutie trénerov a tak Bohunický napriek tomu, že bol fit, ostal sedieť iba na tribúne.

Nitrania majú väčšie problémy aj s postupom do play-off aj so zložením kádra na tento zápas. Za Nitru dnes nastúpi len torzo obrany. Po tom, čo riadiaci orgán súťaže kontumoval zápas Banská Bystrica- Nitra pre neoprávnený štart Hlavačku, musí český obranca pauzovať aj v dnešnom zápase. Za brutálny faul v tom istom zápase dostal nepodmienečný dištanc aj ďalší obranca spod Zobora Miroslav Ďurák.

Forma oboch mužstiev v poslednej dobe je dobrá. Oba tímy začínajú bodovať, Nitra sa tlačí na postupové miesta do play-off, no nevyhýba sa drobným a niekedy až fatálnym chybám, ktoré ju stoja viac bodov. Vzájomné zápasy z tejto sezóny hovoria v prospech Nitry. Tá vyhrala tri z piatich zápasov, navyše si až dvakrát odvážala body z Bratislavy. Je na čase vyrovnať bilanciu vzájomných zápasov z tejto sezóny na 3-3.

Doma hráme najbližšie už v nedeľu, kedy k nám zavíta silný Zvolen.

jk


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar