Dávid Skokan pred European Trophy: Čím silnejší súper, tým lepšie

VIDEO: Zahrá si SLovan play-off European Trophy?

Druhým vyspovedaným hráčom pred European Trophy je Dávid Skokan. Tohtoročné leto bolo pre Skokana o niečo zaujímavejšie, v júli sa stihol oženiť. O svadbe sme sa s Davom už rozprávali, teraz sme ho poprosili o krátky rozhovor na tému European Trophy.

 

1. Ako by si zhodnotil predchádzajúcu sezónu?

"Ťažko sa mi hodnotí uplynulá sezóna. Nevyšla Slovanu, nevyšla hráčom, zavážili tam zranenia. Pohľad späť je pre nás smutný, ale je to realita a v tejto sezóne máme tak výraznú motiváciu všetko to napraviť. Vedenie prinieslo nový impulz do tímu a budeme sa snažiť odviesť maximum."

2. Čo si robil po jej skončení?

"Snažil som sa zabudnúť na minulosť a oddýchol som si pred náročnou prípravou na túto sezónu. Po dovolenkách sme pod novým vedením tvrdo trénovali a veríme, že všetko dokážeme zúžitkovať nielen v tejto European Trophy, ale najmä v Tipsport extralige."

3. Ako by si porovnal European Trophy voči ostatným turnajom, na ktorých si hral?

"To mi je ťažko porovnávať. V tomto turnaji sa stretne množstvo tímov z viacerých európskych líg. Je to zaujímavé spestrenie nielen pre fanúšikov, ale aj pre hráčov a nastaví to každému jednotlivcovi zrkadlo, či má schopnosti na pôsobenie aj v iných ligách. Mužstvá sú nútené prispôsobovať sa rôznym herným štýlom, čo je zaujímavé a hráči sa na pôsobenie v rámci tohto turnaja tešia. Čím ťažší súper, tým lepšie pre nás. V lige sa točia rovnakí súperi, s ktorými sa poznáme. Preto bude pre nás zaujímavé aj v priebehu sezóny pôsobiť ešte v záverečnej fáze tohto turnaja. Keďže ideme do každého duelu s cieľom vyhrať, pevne verím, že play off European Trophy si určite zahráme. "

4. Kto bude váš najsilnejší súper v divízii?

"Tam je každý silný, Linköping je tím z najlepšej ligy zo zúčastnených, Fíni, Česi i Berlín budú výborní, no verím, že tam zamiešame karty. Každé mužstvo má svoju kvalitu.  Osobne nepoznám žiadneho Slováka v iných tímoch, ale proti Frolovi z Plzne i Vydarenému z Budejovíc som už v minulosti hral. "

5. Aký je tvoj osobný i klubový cieľ v budúcej sezóne?

"Osobné ciele závisia od mužstva. Ak pôjde tím hore, pôjdu aj jednotlivci. Poznáme to z minulého roku, iba z opačnej strany. Som odhodlaní urobiť všetko pre kolektív. Určite vyskočia jednotlivci a každého to bude tešiť. "

jk

 


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar