Ďalší veľký obrat Slovana!

HC SLOVAN Bratislava po troch góloch v druhej tretine a jednom presnom zásahu v záverečnom dejstve otočil zápas s Nižnekamskom a teší sa zo zisku troch bodov.

HC SLOVAN Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 4:2 (0:2, 3:0, 1:0) 

Góly: 21. Bartovič (Ölvecký), 30. Vondrka (Bližňák, Trončinský), 33. T. Mikúš (B. Mráz, A. Šťastný), 45. Vondrka (Bližňák, Miklík) - 3. P. Kulikov (J. Aľševskij, Jarullin), 13. Tolpeko (Jarullin, Ľudučin) 
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bukin, Vasiliev - Balodis, Ivanov, 10 055 divákov Zostavy: 
HC SLOVAN: Janus - Škoula, Sigalet, V. Mihálik, Trončinský, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, J. Mikúš, Ölvecký - Šatan, Radivojevič, L. Hudáček - B. Mráz, A. Šťastný, T. Mikúš 
Nižnekamsk: Sudnicin (33. Dalton) - N. Belov, Jarullin, Mamašov, Beľakov, Kosmačov, M. Berezin, od 28. S. Romanov - Chochriakov, Polygalov, Rybin - Ľudučin, Cibák, Tolpeko - Truňov, Taratuchin, Belousov - S. Aľševskij, P. Kulikov, J. Aľševskij Slovan síce začal aktívne, ale už v 3. min ho schladil Kulikov, ktorý mal otvorenú takmer celú bránku, keďže Janus sa pre kontakt s ležiacimi hráčmi Aľševským a Trončinským nemohol presunúť na opačnú stranu. Bratislavčania sa snažili naďalej hrať aktívne, viaceré ich pokusy boli nádejné, Sudnicin však bol pozorný. V 10. min nepremenil Vondrka trestné strieľanie. Nižnekamsk hral pozorne vzadu a vyrážal do nebezpečných kontier. Postupne to bol čoraz väčší boj o stredné pásmo. V 13. min prepálil Tolpeko z vrcholu ľavého kruhu na vhadzovanie všetko, čo mu stálo v ceste - 0:2. V 39. sekunde druhej časti hry skončilo nahodenie Bartoviča sprava za chrbtom Sudnicina, ktorému veľmi dobre clonil Juraj Mikúš. Hra sa zrýchlila, Slovan viac ožil a najmä Vondrka mal tri dobré strelecké príležitosti. Na opačnej strane niekoľkokrát podržal svoj tím Janus. Sekundu pred uplynutím polovice zápasu vyrovnal Vondrka na 2:2, keď sa v presilovke ujala jeho strela z pravého kruhu. Obrat v skóre v prospech domácich zabezpečil v 33. min Tomáš Mikúš, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne.

Do bránky Nižnekamska išiel Dalton a musel riešiť viaceré dobré príležitosti domácich. V 45. min ho zblízka prekonal Vondrka po ideálnej prihrávke z rohu od Bližňáka. Slovan pokračoval v nastúpenom trende z druhej dvadsaťminútovky a súpera púšťal pred Janusa len minimálne. Ak sa už Nižnekamsk prepracoval k zakončeniu, bratislavský brankár bol pre svoj tím oporou. Rostislav Čada : "Hoci sme po úvodnej tretine prehrávali 0:2, na strely sme viedli 12:4 a súpera sme tlačili. V ďalšom priebehu sme náš tlak ešte vystupňovali, vytvárali si šance a využívali ich. V tretej tretine sme pokračovali v dobrej fyzickej práci. Mrzieť nás môžu len nevyužité šance pri prečísleniach a presilovkách. Mohli a mali sme streliť viac gólov." 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar