Chcem sa zlepšovať a čo najviac pomáhať tímu

Fínsky talent Patrik Virta pricestoval počas víkendu do Bratislavy. Pre oficiálny klubový web hcslovan.sk poskytol aj svoj prvý rozhovor.

Ide o tvoju prvú návštevu Bratislavy?
V Bratislave som druhýkrát. Zopár dní som tu strávil pred niekoľkými rokmi s mládežníckou reprezentáciou Fínska. Odohrali sme v rámci turnaja niekoľko zápasov. Centrum mesta je veľmi pekné, vtedy veľa času na jeho návštevu nebolo, tentokrát budem mať určite viac príležitostí. Pricestoval si sám, bude ti v sezóne robiť niekto spoločnosť?
Väčšiu časť ročníka budem v Bratislave sám. Plánuje ma však prísť ešte v lete navštíviť na niekoľko týždňov priateľka, rovnako sa na Slovensko chystajú prísť aj moji rodičia. Slovan je na klubovej úrovni tvoje prvé zahraničné pôsobisko...
Áno, myslím, že prišiel čas posunúť sa v kariére ďalej. Vo Fínsku som zažil výborné dve sezóny, rozhodol som sa pre zmenu. Slovan hrá v jednej z najlepších európskych súťaží, mojej kariére to môže len prospieť. Som rád, že môžem byť jeho súčasťou a vyskúšať si Kontinentálnu hokejovú ligu.Zisťoval si si o Slovane informácie pred podpisom kontraktu?
Pýtal som sa na klub prostredníctvom svojich zdrojov. Veľa mi priblížil aj agent. Viem, že ide o slávny slovenský klub, s výborným zázemím, veľkou fanúšikovskou základňou. Rysuje sa konkurencieschopné mužstvo s ambicióznym trénerským tímom. Bolo veľa faktorov, ktoré hovorili pre Slovan, myslím, že som sa rozhodol správne. Čo od angažmánu v najprestížnejšej európskej lige očakávaš?
Teším sa na zápasovú konfrontáciu so silnými ruskými mužstvami, v ktorých nastupujú hráči svetového formátu. Ako som už spomenul, je to prvý tím mimo Fínska, pre mňa veľká skúsenosť. Verím, že nadviažem na dobré predošlé ročníky a čo najviac budem pomáhať svojmu novému mužstvu. Tvoje ciele pre nadchádzajúci ročník?
Chcem pomôcť tímu víťaziť, verím, že budeme v novom ročníku úspešní. Budem na sebe na tréningoch tvrdo pracovať. Som ešte mladý, chcem sa neustále zlepšovať a odvádzať maximum pre mančaft!Poznáš niektorých hráčov z nášho mužstva?
Osobne nepoznám nikoho. Pozeral som si však súpisku a veľa mien mi je známych, či už z pôsobenia vo Fínsku, prípadne zo zápasov na reprezentačnej úrovni. Teším sa na nových spoluhráčov. 

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar