\"Belasým\" hráčom sezóny Jakub Štěpánek

Najužitočnejším hráčom HC SLOVAN Bratislava v sezóne 2017-18 sa podľa hlasovania fanúšikov v súťaži MasterCard Priceless League stal brankár Jakub Štěpánek.

Táto tradícia bola založená jedným z hlavných partnerov KHL pred dvomi rokmi. Počas celej sezóny mohli fanúšikovia hlasovať za najlepšieho hráča svojho obľúbeného tímu prostredníctvom oficiálnej aplikácie KHL v súťaži "MasterCard Priceless League". 
Symbolickú trofej si prevzal Jakub Štěpánek bezprostredne po poslednom zápase sezóny a zároveň sa stretol s vyžrebovaným fanúšikom spomedzi tých, ktorí v priebehu sezóny za neho hlasovali. Stala sa ním Svetlana Koljagová, ktorá získala ocenenie "Priceless Fan".

Jakub Štěpánek prišiel do Slovana vlani v lete po tom, čo sa na začiatok spoločnej letnej prípravy nedostavila vtedajšia brankárska jednotka Barry Brust. Postupne si svojimi výkonmi vybojoval v konkurencii ďalších dvoch gólmanov stabilné miesto v zostave. Po zmene na trénerskom poste a príchode Eduarda Zankoveca sa stal jednoznačnou brankárskou jednotkou. Napokon odchytal 37 z celkového počtu 56 zápasov so solídnym priemerom 91.5% úspešnosti zásahov a 2.9 inkasovanými gólmi na zápas. Slovan doviedol k 12 z celkových 18 výhier v tejto sezóne. Svoju skvelú formu v závere základnej časti potvrdil aj v záverečnom zápase proti Dinamu Minsk, keď kryl 42 zo 44 striel súpera a výraznou mierou sa zaslúžil o víťaznú bodku Bratislavčanov za sezónou.

Jakub Štěpánek patrí medzi tých hráčov zo súčasného kádra Slovana, s ktorými má klub eminentný záujem rokovať o predĺžení spolupráce aj v novej sezóne 2018-19.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar