Michal Sersen: "Ešte sme nič nezabalili."

V úvodných dvoch zápasoch štvrťfinále playoff medzi Košicami a Slovanom padlo až 17 gólov, väčšina však do našej bránky. Slovanu teraz nezostáva iné, ako sériu doma vyrovnať a vrátiť späť na východ.

„Som rád, že sme to nezabalili a vrátili sa do zápasu. Odchádzame bez bodov, ale ešte je všetko otvorené. Séria sa hrá na štyri víťazné zápasy,“ zdôraznil Sersen po druhom stretnutí na košickom ľade.

Kapitána okrem chýb mrzeli aj početné vylúčenia. Slovan inkasoval spolu až 17 dvojminútových trestov, v oboch stretnutiach putovali jeho hráči (Lukošik, resp. Mahbod) predčasne pod sprchy. V oslabení inkasoval tím z hlavného mesta štyrikrát. A to paradoxne od mužstva, ktoré bolo v premieňaní početnej výhody v základnej časti druhé najhoršie v celej extralige...


„V play-off rozhoduje nerovnovážny stav. A znova sa to potvrdilo,“ povzdychol si kapitán Slovana.

Slovan síce strelil v dvoch dueloch v Košiciach až 6 gólov, čo na playoff vôbec nie je zlé. Čo z toho, keď inkasoval až jedenásťkrát.

„Oproti prvému zápasu bol náš výkon určite lepší. Boli sme pohyblivejší, agresívnejší a vytvorili si šance. Nezostáva nám nič iné, len zvládnuť domáce zápasy, aby sme sériu vyrovnali. Sú to vyrovnané mužstvá, Košice v tejto chvíli lepšie zvládajú gólové situácie,“ tvrdí tréner Slovana Peter Oremus.

„Vždy sa nájdu nejaké chyby a veci, ktoré sa dali ustrážiť. V prvom zápase súper využil presilovky, v druhom rozhodol jeho štvrtý a piaty gól. Škoda, že my sme ich nedali viac,“ zamyslel sa Oremus.


Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar