Modré krídla Slovan vs. HC 19 Humenné

Modré krídla Slovan
4 3
HC 19 Humenné
Streda 01.03.2023, 18:00 43. kolo Arena Ondreja Nepelu

S Humenným nakoniec ''len'' dva body

Keby mladíci z Bratislavy vyhrali v riadnom hracom čase, vzhľadom na prehru Považskej Bystrice v Leviciach by si s istotou zabezpečili štvrťfinálovú účasť. 

Prvá tretina zápasu gól nepriniesla. Oba tímy mali výhodu presilovej hry, v ktorej však brankári na oboch stranách svoj klub podržali. Viac z hry mali domáci mladíci z Bratislavy, Fetkovič nastrelil z úniku konštrukciu brány. V druhej tretine unikol z obranného pásma domáci Marko Lopuchovský a svoj samostatný nájazd na Durného premenil dobre umiestnenou strelou k pravej žŕdke. V polovici zápasu využil nahrávku spoza brány Samuel Záhradník a vyrovnal skóre na 1:1.

V tretej tretine najskôr Ľubomír Fetkovič strieľal gól v presilovej hre na 2:1 pre krídla, o dve minúty neskôr našiel pred bránou voľného Lukáša Lipianskeho - 3:1. Zdalo sa, že Modré krídla proti Humennému nádejný dvojgólový náskok udržia. V posledných dvoch minútach však rozhodcovia poslali domácich v priebehu pár sekúnd do oslabenia o dvoch hráčov a hostia ponúknutý darček aj so šťastím využili. Najprv necelých sto sekúnd pred koncom v presilovke o dvoch hráčov znižoval Legalin a v pokračujúcej výhode o jedného hráča sa Krajňákov puk nešťastne odrazil od obrancu Dema za Gadžijevov chrbát.

V samostatných nájazdoch po druhý za sebou uspel mladý gólman Gadžijev a naši strelci. Svoje pokusy premenili Lipiansky a rozhodujúci nájazd aj obranca Boris Žabka.

O tom, či sa Modré krídla Slovan priamo kvalifikujú do štvrťfinále play off zo 6. miesta, alebo si zahrajú osemfinálovú baráž, sa rozhodne až v poslednom kole na ľade Skalice. Alternatív je viacero, istotu priameho postupu bezohľadu na ďalšie výsledky dá krídlam, ak zápas v Skalici dovedú aspoň do predĺženia. 

Fotogaléria