Modré krídla Slovan vs. HK MŠK Indian Žiar nad Hronom

Modré krídla Slovan
3 1
HK MŠK Indian Žiar nad Hronom
Piatok 17.02.2023, 14:00 40. kolo Arena Ondreja Nepelu

Krídla rozhodli o triumfe v poslednej minúte

V dôležitom zápase, v ktorom sa hralo o šesť bodov a udržanie si šancí na priamy postup do play off zo 6. miesta, hostia zo Žiaru domáce krídla výrazne prestrieľali aj vďaka štyrom presilovým hrám oproti žiadnej na strane Modrých krídiel.

Pekných hokejových akcií bolo v zápase ako šafránu, zato po celých 60 minút sa odvíjal urputný fyzický boj o každý meter ľadu. V bránke domácich sa zaskvel iba 18-ročný brankár Šichabutdin Gadžijev, ktorý zlikvidoval neuveriteľných 47 zo 48 striel Žiaranov a kapituloval iba v oslabení v 48. min. po dorážke Markusa Suchého. Zápas ukončil s famóznou úspešnosťou zásahov takmer 98 %.

Modré krídla sa ujali vedenia v 33. min. Václavom Trubačom, ktorý dotiahol dobré útočné snaženie celého útoku v spolupráci s R. Petrášom a Ožvaldom.

Keď sa už zdalo, že zápas speje do predĺženia, dokorčuľoval puk za bránkou Richard Petráš, bekhendom ho nahodil na Noskovičom ľavý betón a puk zapadol v čase 59:02 za bránkovú čiaru. Hostia takmer okamžite po buly začali hrať bez brankára, do obranného pásma sa však nedostali, naopak po strate puku pečatil Fetkovič do prázdnej bránky na 3:1.

Modré krídla Slovan budú mať šancu vylepšiť si východiskovú pozíciu pred záverom základnej časti v stredu 22. februára o 18:00 h, keď hostia posledný tím tabuľky HK Brezno Knights.

Fotogaléria