Modré krídla Slovan vs. HK Levice

Modré krídla Slovan
1 2
HK Levice
Streda 01.02.2023, 18:00 36. kolo Arena Ondreja Nepelu

Doma vyzveme Levice

Modré krídla Slovan v posledných dvoch zápasoch dokázali naplno bodovať. Začiatkom tohto týždňa si vo vloženom zápase poradili s mladíkmi z JOJ Šport Slovensko18 4:1, predtým zdolali Považskú Bystricu na ich ľade 3:0. Na zlepšujúcu formu budú chcieť nadviazať v dnešnom zápase proti Leviciam.

HK Levice vo svojich posledných troch zápasoch nedokázali získať ani bod (Martin, Dubnica, Trnava). V tabuľke TIPOS SHL sú momentálne na jedenástom mieste, s osembodovým náskokom pred posledným HK Brezno Knights. Vyzerá to teda tak, že Levičanov v záverečných zápasoch základnej časti čaká boj o to, aby sa vyhli baráži o zotrvanie v druhej najvyššej súťaži. Vlani sa im to podarilo práve na úkor Brezna. 

Najproduktívnejším hráčom Levíc je ruský útočník Vladislav Leščenko s 34 bodmi (14+20). Za ním nasleduje ďalší ruský útočník Dmitrij Vorobjov s 29 bodmi (13+26). V bráne si pravidelne striedajú stráž Nagy (91,80%) a Beržinec (89,70%), ktorého si však čoraz častejšie povoláva k sebe extraligista z Nitry. 

Modré krídla Slovan na prvú šestku strácajú už len jeden bod. V tíme je najproduktívnejší Dušan Klučiar s 28 bodmi (14+14). V bráne nastupujú mladíci Beke, Marossy, alebo skúsený Samuel Baroš. Čoraz viac priestoru dostávajú reprezentanti do 18 rokov Ferko Dej a Roman Kukumberg ml., pre ktorých by mal byť svetový šampionát tejto kategórie odrazovým mostíkom k úspešnej seniorskej kariére.

Dnešný zápas začína o 18:00 h, hrá sa na hlavnej ploche Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Vstupenky v hodnote 4 EUR nájdete na webe Ticketportal SK. Pripomíname, že počas celej sezóny platia na domáce zápasy Modrých krídiel ako vstupenky aj permanentky HC SLOVAN 2022/23.

Fotogaléria