Modré krídla Slovan vs. HK Brezno Knights

Modré krídla Slovan
3 0
HK Brezno Knights
Streda 30.11.2022, 18:00 19. kolo Arena Ondreja Nepelu

Modré krídla chcú proti Breznu nadviazať na posledné výkony

Modré krídla Slovan sa po úvode ako na hojdačke už naplno adaptovali na druhú najvyššiu slovenskú súťaž. Z posledných deviatich zápasov nebodovali iba raz (v Považskej Bystrici) a rázne zaklopali na dvere play off, aj keď do konca základnej časti treba odohrať ešte viac ako polovicu zápasov.

Svoje priebežné postavenie na 6. mieste tabuľky si budú môcť vylepšiť v domácom zápase proti HK Brezno Knights. Oficiálna farma Banskej Bystrici je zatiaľ posledná, keď najmä od druhej polovice októbra ťahala negatívnu sériu siedmich prehraných zápasov za sebou. V poslednom čase už ukázali "Rytieri" podstatne lepšiu formu a zo štyroch nedávnych zápasov v troch zvíťazili. Body však potrebujú naďalej ako soľ, na predposledné Topoľčany strácajú dva a na miesto zaručujúce baráž o playoff (Levice) päť bodov.

Najproduktívnejším hráčom Brezna je iba 20-ročný Bratislavčan a odchovanec Slovana Michal Jasenec, ktorý v sezóne 2020/21 odohral za áčko Slovana 13 zápasov bez bodového zápisu. Potom odišiel skúšať šťastie do zámoria, aby sa cez Topoľčany vrátil na Slovensko do druhej seniorskej najvyššej súťaže. V prebiehajúcej sezóne zaznamenal doteraz 13 bodov, z toho 5 gólov. Útočníci Maroš Surový a Patrik Oško majú na svojom konte po 9 bodov, rovnako ako najproduktívnejší obranca Petr Kuboš. V bránke sa najčastejšie objavuje Michal Gabriš (2000), ktorý však v deviatich zápasoch vychytal zatiaľ iba dve výhry. Brezno vyskúšalo v bránkovisku už päť rôznych brankárov, vrátane kmeňových hráčov Banskej Bystrice Belányiho a Andrisíka. 

Vzhľadom na zvýšený počet zranených hráčov A mužstva museli v posledných zápasoch vypomáhať v extralige aj niektorí hráči krídiel. Na mini trip do Liptovského Mikuláša a Košíc cestovali aj Petriska, Preisinger a Dej, pričom do Bratislavy sa vrátili až v stredu nadránom, takže ich štart za Modré krídla Slovan je dnes otázny. Modré krídla však podpísali nové zmluvy s dvojicou hráčov Mário Múčka a Jakub Březák.

Zápas 19. kola základnej časti Tipos SHL medzi Modré krídla Slovan a HK Brezno Knights je na programe v stredu 30. novembra 2022 o 18:00 h. Vstupenky v jednotnej cene 4 eurá s voľným sedením v sektoroch A9, A10 a A11 sú v predaji online v sieti Ticketportal alebo od 14:00 h v pokladniach Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Na zápas ako zvyčajne platia aj všetky typy permanentiek HC SLOVAN 2022/23.

Fotogaléria