HK MŠK Indian Žiar nad Hronom vs. Modré krídla Slovan

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom
2 3
Modré krídla Slovan
Piatok 25.11.2022, 18:00 18. kolo Slovalco Aréna Žiar nad Hronom

Zo Žiaru vezieme všetky tri body

Domáci hráči vstúpili do stretnutia svižným hokejom. Po vyvezení puku cez stred ihriska dostal Jakúbek prvú formáciu do útočného pásma. Na pravom krídle sa dostal k puku Fekiač a ten nekompromisne, ponad rameno súperovho brankára, otvoril skóre stretnutia, 1:0. Priebeh duelu s Modrými krídlami naďalej ponúkal atraktívny hokej. Po viacerých chybách súpera ukoristil Tatár viacero pukov vo vlastnom oslabení. Obojstranne otvorený hokej takmer priniesol vyrovnanie. V 17. minúte prešiel Bezák pomedzi kruhy v útočnom pásme, ale tutovku do odkrytej bránky Mičíka nepremenil.

Tempo druhého dejstva bolo opäť vysoké a obidve mužstvá hrali na hranici svojich možností. Hneď v úvode Modré krídla nevyužili ani 4-minútovú presilovku, po faule Giertla a v ďalšom priebehu sa nepresadili ani Indiáni. Stav stretnutia tak zostal až do záveru druhej tretiny nezmenený.

Úvod tretej tretiny bol v znamení viacerých vylúčení na oboch stranách. Hosťujúci tým to využil a dostal sa opäť do stretnutia v 45. minúte, po vyrovnaní z hokejky Bezáka, 1:1. Prvý útok domácich pokazil hosťujúcemu tímu radosť už o necelé dve minúty. Krásnym a rýchlym prechodom do pásma sa prezentovala trojica Kolenič, Jakúbek a Fekiač. Po prihrávke od Jakúbeka z ľavého krídla sa pred bránou súpera ocitol Fekiač a profesorsky blafákom poslal Indiánov opäť do vedenia, 2:1. Bratislavčania napádaním hlboko v obrane Indiánov získali puk za bránkou Mičíka. Po prihrávke od Kukumberga ho do bránky domácich bezpečne dopravil Preisinger, 2:2. V závere domáci zdanlivo poľavili a hostia to dokázal využiť. Po prihrávke od Lipianskeho, rozhodol o víťazstve Modrých krídel 2:3, 16 sekúnd pred záverečnou sirénou Fetkovič. 

Ján Lipiansky, tréner hostí: “Hrali sme tu druhý zápas v tejto sezóne. Bol to fyzicky veľmi ťažký zápas pre náš tím, boli sme neustále pod tlakom. Samozrejme priebeh zápasu bol veľmi tesný a bol o jednom góle. Mali sme aj 4-minútovú presilovú hru, ktorú sme nevyužili. Súpera sme niekoľkokrát v zápase dostali na koňa. Myslím si, že tento zápas si zaslúžil remízu, ale boli sme veľmi šťastní, keď sa nám podarilo dať 16 sekúnd do konca víťazný gól. Bola to radosť a smútok na druhej strane. Bol to však parádny zápas, hralo sa hore, dole. Obidve mužstvá chceli hrať hokej do predu, do zadu, ale dnes sme boli šťastnejší.”

Norbert Javorčík, tréner domácich: “Z našej strany sme samozrejme veľmi smutní po prehre a viac nemám čo k tomu dodať.”

Fotogaléria