Modré krídla Slovan vs. HC Topoľčany

Modré krídla Slovan
3 0
HC Topoľčany
Streda 02.11.2022, 18:00 12. kolo Arena Ondreja Nepelu

Krídla potvrdili formu s Topoľčanmi

V úvodnej časti zápasu to bol minisúboj brankárov. Na domácej strane Samuel Hlavaj čelil viacerým rýchlym protiútokom hostí. Na strane Topoľčian držal čisté konto dobre chytajúci Michal Vojvoda. V prvej tretine sa ani jeden z tímov nedokázal dostať do tlaku, a tak sa mužstvá vybrali do kabín za bezgólového stavu 0:0.

V druhej tretine sa o prvý gól zápasu postaral útočník domácich Lukáš Lipiansky, ktorý zúžitkoval presnú prihrávku spoza brány od kapitána domáceho celku Miroslava Preisingera. Hostia boli celý čas nebezpeční v útočnom pásme, no brankár domácich držal čisté konto.

Záverečnú časť odštartovali opäť aktívnejšie hostia z Topoľčian. Modré krídla Slovan museli zvýšiť pozornosť v obrane, aby nepustili hostí k možnosti vyrovnať skóre. Samuel Hlavaj musel čeliť viacerým prečísleniam tímu HC Topoľčany. Tri minúty pred koncom bol za seknutie vylúčený hosťujúci kapitán Bystričan a domáci dokázali využiť početnú výhodu vďaka Ožvaldovi. Do prázdnej brány potom zavŕšil triumf domácich gólom na 3:0 najproduktívnejší útočník Modrých krídiel Ján Petriska.

Po tretí raz v prebiehajúcom ročníku nenašla ofenzíva Topoľčian recept na prekonanie súperovho brankára. „Žochári“ si po jedenástich odohraných dueloch držia katastrofálny priemer jediného vstreleného gólu na zápas. Oveľa spokojnejší môže byť brankár Samuel Hlavaj, ktorý pri svojom štvrtom štarte za rezervu Slovana zaknihoval čisté konto. Modré krídla Slovan natiahli víťaznú šnúru na číslo tri.

V najbližšom kole v piatok cestujú Modré krídla Slovan na ľad suseda v tabuľke HK 95 Považská Bystrica.

Fotogaléria