Modré krídla Slovan vs. HK ESMERO Skalica

Modré krídla Slovan
3 2
HK ESMERO Skalica
Piatok 28.10.2022, 14:00 11. kolo Arena Ondreja Nepelu

Cenný triumf nad Skalicou

Úvod zápasu, v ktorom sa streli mladíci z Modrých krídiel a favorizovaná Skalica vyšiel lepšie hosťom. Už v 4. minúte poslal tím Skalice do vedenia Petr Obdržálek. Brankári svoje tímy podržali, útočníci oboch mužstiev si nevytvorili čisté gólové príležitosti. V závere prvej časti po vylúčení domáceho Kukumberga podržal v Modré krídla dobre chytajúci Samuel Hlavaj.

Druhú tretinu odštartovalo aktívnejšie domáce mužstvo z Bratislavy. Brankár hostí Filip Vyskoč držal svoj tím bez inkasovaného gólu do 22. minúty, kedy ho prekonal domáci António Ožvald. Gól domácich hráčov nabudil a o sedem minút v 29. minúte poslal Modré krídla do vedenie Žigmund Polák. 

V záverečnej časti hry sa na ľade trochu priostrilo a zápas prerušovali časté vylúčenia. Jedno z nich dokázal využiť najlepší strelec domácich Dušan Klučiar a zvýšil na 3:1 z pohľadu domácich. Záver zápasu ešte okorenila bitka medzi domácim Bohunickým a hosťujúcim Šátekom. Sekundu pred záverečným klaksónom znížil skalický Michal Šátek na rozdiel jedného gólu. Domáci už ustrážili víťazstvo a získali tak cenné body nad favorizovanou Skalicou. Nepochybnú zásluhu na víťazstve Modrých krídiel mal brankár Samuel Hlavaj, ktorý čelil 35 strelám, z ktorých pustil za chrbát iba dve. V poslednej tretine znemožnil skalickým útočníkom vrátiť sa do strenutia a tak mu právom patrí prívlastok hráč zápasu.

Fotogaléria