Modré krídla Slovan vs. VLCI Žilina

Modré krídla Slovan
2 3
VLCI Žilina
Piatok 21.10.2022, 18:00 9. kolo Arena Ondreja Nepelu

Body berú vlci zo Žiliny

Žilinčania posledné dva duely prehrali, Modré krídla avizovali zlepšenú formu. Už prvé minúty ukázali, že ani jeden z tímov dnes nechce odísť bodovo naprázdno. Prvý sa z gólu radovali hostia, keď sa svojim premiérovým gólom presadil Kluka. V prvej tretine oba tímy nastrielali rovnako po trinásť striel, s ktorými si dobre chytajúci brankári poradili. V domácej bráne nastúpil Samuel Baroš, čisté konto v prvej tretine udržal v bráne hostí zo Žiliny Romančík.

Druhú tretinu odštartovala presilová hra Modrých krídiel, ktoré všk aj napriek viacerým šanciam nedokázali skórovať. Na druhej strane v oslabení po chybe v strednom pásme zvyšoval na 2:0 pre Žilinu Bruno Mráz. Diváci sa v druhej tretine nemohli nudiť, viacero šančí opäť skončio na dobre chytajúcich brankárov. Za zržovanie hry bol vylúčený domáci Myšiak a hostia trestali gólom Maceka na 3:0. Domáci nezložili zbrane a po peknej akcii znižoval v závere druhej tretiny Fetkovič.

V tretej tretine sa domáci mladíci z krídiel snažili ešte zabojovať v zápase o body. V bráne hostí však stál spoľahlivý Romančík. Päť minút pred koncom sa kapitán domácich Miroslav Preisinger rozkorčuľoval od domácej brány a krásnym sólom cez celé klzisko znížil na rozdiel jediného gólu. Záver však hostia zvádli ubrániť a vezú si tak z Bratislavy cenné tri body.

Fotogaléria