HK MŠK Indian Žiar nad Hronom vs. Modré krídla Slovan

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom
2 3
Modré krídla Slovan
Piatok 14.10.2022, 18:00 7. kolo Slovalco Aréna Žiar nad Hronom

Po štyroch prehrách vytúžené víťazstvo na ľade Žiaru

Prvý v zápase skórovali domáci. Kolenič sa predral pomedzi brániacich hráčov, puk sa dostal až do bránkoviska, kde ho dotlačil za Barošov chrbát Giertl, 1:0. Zvýšiť mohla vzápätí prvá útočná formácia domácich. Jakúbek našiel krížnou prihrávkou Gašpara, ale v ceste mu stál výborne chytajúci Baroš. Príležitosť na vyrovnanie mal Klučiar, ale v neprehľadnej situácii prikryl puk Mičík. V úniku ho neprekonal ani Preisinger a do šatne odchádzali spokojnejší domáci.

Hneď v úvode druhej tretiny si Modré krídla vypracovali viacero dobrých príležitostí, ale recept na prekonanie Mičíka našiel až Klučiar v 26. minúte. Nastrelený puk od Petráša tesne pred Mičíkom tečoval za jeho chrbát a bolo vyrovnané, 1:1. Strhnúť vedenie opäť na domácu stranu mohol strelou z ľavej strany Chlepčok, ale Baroš si priestor pri bližšej žrdi postrážil. Následne ho nedokázali prekonať Gašpar, Giertl, ani Kolenič, ktorý zakončil po veľmi peknom individuálnom prieniku pomedzi obrancov súpera. 

Čo sa nedarilo domácim, využili hostia. V 46. minúte vystrelil priamu strelu od modrej čiary Polák. V 51. minúte unikol popri zadnom mantineli Kolenič, nahodil puk do predbránkového priestoru a dostal sa až na hokejku Kováča, ktorý piatym gólom v sezóne poslal zápas do predĺženia, 2:2.

Zápas nakoniec dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých diváci videli len jediný presný zásah. O víťazstve Modrých krídel rozhodol Ožvald.

Fotogaléria