HK VITAR Martin vs. Modré krídla Slovan

HK VITAR Martin
8 2
Modré krídla Slovan
Streda 12.10.2022, 18:00 6. kolo ZŠ Martin

Modré krídla vysoko prehrali v Martine

HK Vitar Martin – Modré krídla Slovan 8:2 (2:0, 2:1, 4:1)

Góly: 9. Sleziak (Ďurina, Nemec), 19. Juščák, 23. Juščák (Toma), 38. Tyczynski (Paulíny, Poliaček), 51. Dírer (Tyczynski), 51. Toma (Nauš, Krempaský), 57. Tyczynski (Paulíny, Tiainen), 59. Fafrák (Dírer) – 40. Ožvald (Preisinger), 52. Petriska (Škultéty). Rozhodovali: Krist, Orolin – Beniač, Pribula; strely: 39:34; vylúčení: 6:6; presilovky: 1:0; oslabenia: 1:0; 509 divákov.

HK Vitar Martin: Rychlík – Charvát, Dvořák, Lavička, Krempaský, Petran, Semaňák, Nemec, Gracák – Paulíny, Tyczynski, Poliaček – Fafrák, Dírer, Tiainen – Juščák, Toma, Nauš – Siakeľ, Sleziak, Ďurina

Modré krídla Slovan: Hlavaj – Bohunický, Krakovský, Demo, Škultéty, Mrva, Myšiak, Volkov – Klučiar, Preisinger, Kukumberg – Fetkovič, Dej, Petriska – Ožvald, Petráš, Kurty – Trubač, Polák, Bubica

Obe mužstvá nastúpili na dnešný zápas s rovnakým cieľom: herne sa chytiť a naplno bodovať. V prvej tretine otvoril zápasový, ale aj svoj účet, premiérovým gólom v Tipos SHL Patrik Sleziak. Martin mal v prvom dejstve miernu prevahu, čo korunoval Michal Juščák gólom v oslabení.

Do druhej tretiny nabehli Modré krídla s lepším pohybom a väčším dôrazom, žiaľ skórovať sa podarilo opäť domácim, keď sa druhýkrát v zápase trafil Juščák. Po krásnej nahrávke Paulínyho následne zvýšil Damian Tyczynski a bolo 4:0. Krídla sa ešte raz vzchopili a Ožvald gólom do šatne ešte vykresal hosťom šancu. V tretej tretine Martin už kontroloval zápas pred dobre korčulujúcimi hráčmi hostí. Stretnutie definitívne rozhodli dva rýchle góly. Kapitán domácich Dírer gólom z presilovky a Toma o necelú minútu zvyšovali už na 6:1. Za tohto stavu sa presadil najlepší strelec krídiel v priprave Ján Petriska. Posledné slovo v zápase mali opäť domáci. Tyczynski a Fafrák uzavreli zápas dvomi gólmi, ktorými navýšili rozdiel v skóre na konečných hrozivých 8:2.

Fotogaléria