Modré krídla Slovan vs. HK ‘95 Považská Bystrica

Modré krídla Slovan
5 2
HK ‘95 Považská Bystrica
Streda 28.09.2022, 18:00 2. kolo Arena Ondreja Nepelu

Modré krídla víťazne aj proti Považskej Bystrici

V úvode zápasu mali viac z hry aj väčšie šance hostia z Považia, brankár Baroš však spoľahlivo vyriešil všetky situácie. V 7. min. odohrala veľmi dobré striedanie prvá formácia Modrých krídiel a na jeho konci strelu obrancu Hausera tečom usmernil do bránky kapitán domácich Klučiar - 1:0. Potom dostali výhodu presilovej hry hostia a najmä Cígerova delovka vystrašila brankára Baroša. Ďalšiu presilovku pri vylúčení Petrisku už "panteri" zahrali veľmi zle, v podstate sa nedokázali usadiť v obrannom pásme domácich. V jej samom závere unikla dvojica Ožvald - Lipiansky, vymenila si medzi sebou puk a prvý menovaný strelou do horného rohu Pajpachovej bránky zvýšil na 2:0.

V druhej tretine sa domáce Modre krídla dostali pod veľký tlak hostí, z ktorého napokon rezultovalo aj vyrovnanie. Najprv v 27.min. J. Cíger výborne vysunul Ligasa a ten sa sám pred Barošom nemýlil - 2:1. V nasledujúcich minútach sa hralo takmer sústavne v obrannom pásme krídiel. Tománek pred Barošom ešte neuspel, ale po ďalšom dlhšom obliehaní strelou z vrchu kruhov Cebák už áno a skóre bolo vyrovnané. Tréner domácich Lipiansky si zobral oddychový čas, ktorý Modrým krídlam pomohol postupne vyrovnať hru. Pri vylúčení autora vyrovnávajúceho gólu sa usadili v útočnom pásme, obranca Demo si nakorčuľoval na prihrávku od Bezáka a nekompromisne zavesil. Potom Krídla bez ujmy prečkali presilovku pri vylúčení Matouška. V poslednej minúte druhej tretiny práve Matoušek urobil vynikajúcu prácu pri mantineli, vybojoval puk pre Ožvalda a jeho strelu na druhý pokus doklepol do siete - 4:2.

Na začiatku tretej tretiny mala Považská Bystrica možnosť znížiť na rozdiel jedného gólu, ale v presilovke pri vylúčení Ožvalda neuspeli J. Cíger ani Lušnák. Bezprostredne po skončení presilovky unikla dvojica hráčov krídiel a brankár Pajpach chytil tutovku Klučiarovi. Modré krídla svoj náskok predsa len poistili, keď sa im podarilo využiť druhú presilovku v zápase. Od modrej čiary napriahol Hauser a Lipiansky jeho strelu umným tečom sklepol do siete - 5:2. Hosťom sa v závere nepodarilo skorigovať nepriaznivý stav ani v dvoch početných výhodách.

Modré krídla Slovan majú po dvoch zápasoch plný počet 6 bodov. Najbližšie sa predstavia v piatok 30.septembra na ľade HK Levice. Považská Bystrica bude hrať doma proti Žiaru nad Hronom. 

Modré krídla Slovan - HK 95 Považská Bystrica 5:2 (2:0, 2:2, 1:0). Góly: Klučiar, Ožvald, Demo, Matoušek, Lipiansky - Ligas, Cebák. Strely na bránku 35:32, vylúčenia 6:3, presilovky 2:0, oslabenia 0:0.

Zostava Modrých krídiel Slovan:
Baroš (Noskovič) - Žabka, Demo, Fetkovič, Dej, Klučiar - Bohunický, Krakovský, Ožvald, Lipiansky, Petriska - Myšiak, Hauser, Kukumberg, Bezák, Matoušek - Škultéty, Trubač, R. Petráš, Bubica. Tréneri: Lipiansky, Slovák.

Fotogaléria