SLOVAN Bratislava vs. HK Dukla Ingema Michalovce

HC SLOVAN Bratislava
2 3
HK Dukla Ingema Michalovce
Sobota 18.03.2023, 18:00 2. kolo Arena Ondreja Nepelu

Smola pre Slovan, Michalovce rozhodli duel v predĺžení

Domáci hokejisti išli do vedenia v 24. minúte po góle Branta Harrisa, ktorý slvele vypracoval Liam Pecararo. Dukla vyrovnala o sedem minút neskôr po teči Filipa Vašaša. V tretej tretine, päť minút pred záverečnou sirénou vrátil Slovanu vedenie Jakub Minárik. Michalovce sa však nevzdali a v záverečnej powerplay dokázal vyrovnať Zabusovs.  v presilovke sa presadil Patrik Zabusovs.

V predĺžení Slovan tlačil, nastrelil v krátkom časovom slede až tri tyčky. Najväčšiu šancu mal Minárik, ktorý zblízka trafil ľavú žŕdku bekhendom. Na opačnej strane Slovan ubránil početnú nevýhodu, no po nej prišiel rozhodujúci zásah. Peter Galamboš z ľavého kruhu namieril do Coreaua a od neho sa puk aj so šťastím dokotúľal za bránkovú čiasri. Arbitri jeho víťazný zásah najskôr neuznali, pretože Jakub Suja mal hokejku vysoko, no útočník Michaloviec sa puku nedotkol a tak po druhom vzhliadnutí videa rozhodcovia svoj verdikt zmenili.

Séria sa teraz presunie na Zemplín, v Michalovciach sa tretí a štvrtý zápas odohrá v utorok 21. marca resp. v stredu 22. marca.

štvrťfinále play off Tipos extraligy - druhý zápas /na 4 víťazstvá/:

HC SLOVAN Bratislava - Dukla Ingema Michalovce 2:3 pp (0:0, 1:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 24. Harris (Pecararo), 55. Minárik (MacKenzie, Takáč) – 31. Vašaš (Mihálik, Michalčin), 59. Zabusovs (Pereskokov, Glazkov), 67. Galamboš (Michalčin, Glazkov). Rozhodovali: Korba, Hronský – Bogdaň, D. Konc ml., vylúčení: 2:2 na 2 min., navyše Duke (Slovan) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, 7215 divákov.

/stav série 1:1/

Slovan: Coreau - MacKenzie, Golian, Kallen, Beňo, Gachulinec, Sersen – Pecararo, Harris, Shcherbak – Fominykh, Duke, Haščák – Zigo, Kytnár, Takáč – Török, Minárik, Matoušek – Kukumberg

Michalovce: Škorvánek - Osburn, Hammond, Mihálik, Michalčin, Macejko, Glazkov – Pereskokov, Suja, Vašaš – Puliš, Galamboš, Paločko – Garreffa, Buc, Zabusovs – Bazevičs, Chalupa, Okoličány

Fotogaléria