SLOVAN Bratislava vs. HK DUKLA Trenčín

HC SLOVAN Bratislava
6 0
HK DUKLA Trenčín
Streda 04.01.2023, 18:00 50. kolo Arena Ondreja Nepelu

Gólový koncert prvej formácie

HC SLOVAN Bratislava - HK Dukla Trenčín 6:0 (2:0, 0:0, 4:0)

Góly: 4. MacKenzie (Pecararo), 11. Harris (MacKenzie, Takáč), 43. Harris (Beňo), 52. Pecararo (Takáč, Harris), 56. Haščák (MacKenzie, Harris), 60. Harris (Pecararo). Rozhodovali: D. Konc st., Korba - Valo, Hercog, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4839 divákov.

HC SLOVAN Bratislava: Coreau - MacKenzie, Golian, Maier, Ackered, Gachulinec, Sersen, Beňo - Pecararo, Harris, Takáč - Fominych, Zigo, Haščák - Lukošík, Kytnár, Matoušek - Petriska, Preisinger, Török
HK Dukla Trenčín: Vereš - Starosta, Tourigny, Pietroniro, Nemčík, Ulrych, Ozols, Petrovický - Petráš, Čacho, Sloboda - Obdržálek, Šťastný, Valach - Krajčovič, Sojčík, Hudec - Stahoň, Gaťár, Petrík

Prvý zápas roku 2023 pre obe mužstvá otvoril strelecky Slovan, keď sa po práci Liama Pecarara presadil Matt Mackenzie. Kanadský bek dobre dosledoval puk a dorazil za ležiaceho Boráka. O sedem minút viedli naši hráči už 2:0, strelcom gólu bol Brant Harris. Útočník Slovana sa dostal k puku medzi kruhmi a strelou nad lapačku nedal Borákovi žiadnu šancu. V závere úvodného dejstva mohol znížiť Stahoň, z brejku dva na jedna bol úspešnejší aj so šťastím brankár Coreau.

V prostrednej časti hry sme gól nevideli. Napriek tomu bol Slovan aktívnejší a viackrát odolávali hostia len so šťastím. Po góle volali najmä prečíslenia dvoch proti jednému. Záverečných dvadsaťminút už naplno ovládol Slovan. Ďalšie tri góly pridala prvá útočná formácia. Najskör sa po prihrávke Michala Beňa presadil druhýkrát Brant Harris. Krásnu prihrávku Matta Mackenzieho využil na exibične zakončenie Liam Pecararo. K slovu sa dostal aj Marcel Haščák, ten na 5:0 zvyšoval v početnej výhode aj s prispením teču hosťujúceho beka. Záver patril opäť prvému útoku Slovana. Krásnu prihrávku Liama Pecarara využil na šiesty gól v sieti hostí a zároveň svoj hattrick Brant Harris.

Skvelý zápas odohrala spomínaná elitná formácia. Brant Harris zaznamenal tri góly a dve asistencie, Liam Pecararo gól a dve asistencie, Matt mackenzie zase jeden gól a dve nahrávky. Tešiť môže aj ďalšia vychytaná nula Jareda Coreaua, v poradí už šiesta. 

Fotogaléria