HK Dukla Ingema Michalovce vs. SLOVAN Bratislava

HK Dukla Ingema Michalovce
3 2
HC SLOVAN Bratislava
Piatok 06.01.2023, 18:30 26. kolo ZŠ Michalovce

Na Troch kráľov na východe s Michalovcami

V prvom zápase kalendárneho roku 2023 Slovan doma presvedčivo zdolal Trenčín 6:0. Bodovo explodovala predovšetkým prvá formácia, z ktorej najviac zažiaril kanadský útočník Brant Harris, ktorý k trom gólom pridal aj tri asistencie. Dobre naladení hráči tak vo štvrtok vycestovali na šesťhodinovú cestu do Michaloviec, kde dnes o 18:30 nastúpia proti domácemu tímu HK Dukla Ingema Michalovce. 

Michalovce sú momentálne na šiestej pozícii Tipos extraligy. Z posledných štyroch zápasoch nezískali ani bod, ked postupne prehrali s Prešovom, Spišskou Novou Vsou a dvakrát s Košicami. Na prvý domáci zápas v kalendárnom roku budú chcieť domáci nastúpiť s úmyslom prerušiť negatívnu sériu.

Najproduktívnejším hráčom Michaloviec je americký útočník Zach Osburn, ktorý prišiel pred sezónou do klubu z talianskej najvyššej súťaže. V 28 zápasoch nazbieral 20 bodov (7+13). Útočník Jakub Suja má o bod menej a za ním nasleduje dvojica, ktorá pôsobila v minulosti v Slovane. Roman Žitný a Dávid Buc nazbierali rovnako po 17 bodov a delia si tretiu pozíciu produktivity 'líšok'. V bráne pôsobí po odchode Tomáša Vošvrdu dvojica brankárov Škorvánek - Košarišťan. 

Zápas s Michalovcami má štart o 18:30 a bude vysielaný na RTVS Šport.

Fotogaléria