SLOVAN Bratislava vs. HC MIKRON Nové Zámky

HC SLOVAN Bratislava
1 0
HC MIKRON Nové Zámky
Piatok 02.12.2022, 18:00 22. kolo Arena Ondreja Nepelu

Dôležitá výhra nad Zámkami s víťazným gólom Harrisa

HC SLOVAN Bratislava - HC MIKRON Nové Zámky 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 59. Harris (MacKenzie). Rozhodovali: Žák, Smrek – Frimmel, D. Konc ml., vylúčení: 4:6, presilovky a oslabenia: 0:0, 4793 divákov.

HC SLOVAN: Coreau – MacKenzie, Golian, Valach, Beňo, Gachulinec, Sersen, Maier – Pecararo, Harris, Takáč – Fominych, Kytnár, Haščák – Petriska, Minárik, Matoušek – Šotek, Lipiansky, Bezák
Nové Zámky: Kantor – Hatala, Kozák, Ligas, Lee, Chovan, Mamčics – Jackson, Johnson, Farley – Števuliak, Gennaro, T. Mikúš – Faith, J. Mikúš, Klempa – Hajnik, Ondrušek, Barto

Duel o prvé miesto tabuĺky začal vo vynikajúcom tempe a útoky sa prelievali z jednej strany na druhú. Vynikali obaja gólmani, na jednej strane Jared Coreu, na druhej Pavel Kantor. Domácemu gólmanovi pomohol v deviatej minúte Michal Sresen, ktorý zmaril prihrávku Juraja Mikuša na Juraja Faitha.  Slovan mal šance v prresilovej hre ale chýbala mu finálna prihrávka resp. streľba.

Na začiatku druhej časti hry pomohla tyčka najskôr Coreauovi, na druhej strane napálil buk do brvna Juraj Valach. Tlak Slovana gradoval v závere prostrednej tretiny. V prečíslení dva na jedna nepochodila dvojica Sersen, Fominykh. Neskôr nepotešil tribúny ani Harris či Haščák.

V tretej tretine mohli rozhodnúť oba tímy. Šance mala prvá útočná formácia hostí i Slovanisti. Nepríjemne tečoval puk po Valachovej strele Harris. Oodobná situácia nastala pri strele Gachulinca a teči Petrisku. Duel o prvé miesto mal napokon svoje rozuzlenie v 59. minúte. Matt Mackenzie vysunul Branta Harrisa, ktorý sa dostal do úniku a napriek dvom brániacim hráčom prestrelil Kantora. Slovan tak zdolal Nové Zámky 1:0.

Slovan zvýšii náskok na čele tabuľky pred piatkovým súperom na tri body. Zámčania klesli na tretie miesto za Zvolen, ktorý zdolal Spišskú Novú Ves 4:0. "Bryndziari" majú na konte 43 bodov, Zámky 42. Slovan ich nazbieral 45.

Fotogaléria